Taktikai áldozat

2018. március 17. 12:21

Fico eltávolításának a magyar ellenzék számára is kell, hogy legyen tanulsága.

2018. március 17. 12:21
Kuthi Áron
Magyar Nemzet

„Fico lemondása áttételesen a visegrádi együttműködést jelenleg meghatározó, az uniós fősodortól lényegi pontokon eltérő migrációs politikát is érintheti. Ám nem tudni, Pellegrini mennyire lesz aktív e fronton. Ellenben Fico távozásával még az az alku is kijátszható, hogy a szlovákok most könnyedén ejtik a harcias kvótaellenességet egy simulékonyabb, uniópárti hangnem érdekében. Ami persze kellemetlen fordulat volna a visegrádi csoport számára.

Fico eltávolításának a magyar ellenzék számára is kell, hogy legyen tanulsága. A sokszor hallott »Orbánnak és rezsimjének mennie kell« szlogen az északi szomszédunknál történtek fényében ezentúl tényleg csak elméleti alapvetést kell, hogy jelentsen. Merthogy annak részletes, gyakorlati politikai lépésekre történő lefordításával még három héttel a választás előtt is adós minden párt. Fico hátralépésének intő jelnek kell lennie, mert ha középtávon esetleg úgy fordulnak az események, a magyar kormányfő is húzhat még egy szlovákosat, átadva a napi gyűrődés keserédes feladatát egy bizalmasának, ám háttérben maradva parádésan tematizálhatja a kormányzat és az ország mindennapjait. Persze mindjárt lesz itt egy választás is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2018. március 17. 17:02
Szar, áruló MNO. Egyebet nem tudok elmondani, szégyen vagytok.
puszika
2018. március 17. 15:11
Kuthi elvtárs! Magyarország nem Szlovákia! Dzsodzs bácsi "keze ott is betette a lábát" mint annyi más helyen. Ha nem a Fidesz nyer AZ A KÉZ ITT IS BETESZI! A Nyugat seggnyalói leszünk. Magyarország csak volt!!
KannibálTatárÚr
2018. március 17. 14:18
A SaS mai honlapjáról. "Fico mintha elmenne, de rezsimje marad. Richard Sulík (a SaS elnöke): Ma láttuk az új ME, Peter Mellegríni első sajtótájékoztatóját, amelyen meg sem szólalt. Azért a volt ME hallatta hangját: "Én nem vonulok vissza." Ez egyértelműen mutatja, hogy az új kormány nem lesz új. Fico formálisan lemondott, de a rendszere marad." Ebből egyértelmű, hogy az események azért nem az ellenzék kívánsága szerint folytatódnak a gyilkosság után.
kori
2018. március 17. 14:10
A lemondasakor keszut egy foto,amelyen egyaltalan nem egy bukott,megalazott es elkeseredett miniszterelnokot lehetett latni,hanem ugy mosolygott,mint aki megutotte a fonyeremenyt.Hiaba mondott le,most is valojaban o iranyitja a kormanyt.Pellegrini szlovak hangja R.Fico.Az uj miniszterelnok meg a feneket sem torolheti ki a regi engedelye nelkul.Ez a rideg valosag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik