Gyurcsányon is kifogott a magyar helyesírás

2018. március 17. 13:58

„Magyar Gyurinál kampány hangulatban:))” – írta Gyurcsány Ferenc Siófokról.

2018. március 17. 13:58

Unokákról, Siófokról és a kampányhangulatról beszélgetett Gyurcsány Ferenc és Magyar György. A Facebookon élőben közvetített társalgáson Mészáros Lőrincről, a turizmusról és a 365 napos Balatonról is szó esett. Mint megtudtuk, céljuk, hogy ha valaki a Balatonhoz látogat, lehetősége legyen „egész nap enni, inni, mulatozni, és ezt minden nap megcsinálhassa”.

A videó kiajánlójából az is kiderült, hogy a helyesírással nem csak Karácsony Gergelyéknek gyűlt meg a baja az utóbbi időben. Végül is a „különírás-egybeírás témakör különösen összetett eleme a magyar helyesírás rendszerének” a Magyar Tudományos Akadémia véleménye szerint.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12345
2018. március 19. 23:05
Elég szép kis villát tart fenn ez a senkiházi, ellenzéki ahhoz képest, hogy egy sztálinista-leninista-marxista-maoista-hitlerista diktatúrában él.
12345
2018. március 19. 18:35
Csak ez a Magyar Gyuri be ne kerüljön a parlamentbe mert az már mindennek az alja lenne.. :-(
Senye Péter
2018. március 18. 11:53
A régi szép időkben a hejes-irást rá lehetett bízni gépírónőkre, végső esetben a nyomdai szedőre.
packó_
2018. március 18. 11:49
Erre nem emlékeztek, itt is volt Fletónak gondja az egybeírás - különírás szabállyal: http://mandiner.hu/cikk/20110521_porkolt_kotcsen "Pörkölt Kötcsén 2011. május 21. 12:59 GYURCSÁNY FERENC Facebook Sajnos esetére, amikor is harmonika kísérettel elindul az igazi mulatozás, nem tudunk maradni, mert Klári holnap külföldre megy. „Az egyik kötcsei egyesület amolyan kisebb falunapot szervez. Ennek részeként csapatokban pörköltet főzünk bográcsban. Tegnap vettem marha lábszárat, nyakat és combot, meg ugyanannyi sertés csülköt. Felkockáztam, de az igazi „örömöt” a négy kiló vöröshagyma tisztítása és aprítása jelentette. Mi tagadás, valahogy senki nem buzgólkodott, hogy segítsen. De készen vagyok, legalább is, ami az előkészítést illeti. Lassan autóba vágjuk magunkat és irány Kötcse. Sajnos esetére, amikor is harmonika kísérettel elindul az igazi mulatozás, nem tudunk maradni, mert Klári holnap külföldre megy (nem, nem nyaralni, dolgozni), és még ezer teendője van addig. Na, mindegy, majd magamban dúdolgatok visszafelé az autópályán.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik