Igénytelenség a köbön – A Jobbik útján járnak Karácsonyék

2018. március 17. 11:24

Sem Karácsony Gergely, sem a Népszava nem tanul a saját kárán. Miután lapunkban bemutattuk, majd a fél magyar sajtón végigsöpört az MSZP-Párbeszéd elnökjelöltjének tördelési és helyesírási hibáktól hemzsegő hirdetése, változatlan formában megjelentették a mai Népszavában. Az eset kísértetiesen emlékeztet a Jobbik nyolc évvel ezelőtti helyesírási konfliktusára.

2018. március 17. 11:24
Constantinovits Milán
Mandiner

Ahogy azt lapunk felfedezte, a Karácsony Gergely által megálmodott, kormányt és programot bemutató anyag dúskált az alapvető helyesírási hibákban. Emlékezetes, a tipográfiailag sem túl igényesen megkomponált hirdetés nélkülözte az elválasztás, egybe- és különírás és vesszőhasználat legelemibb szabályait, így az olvasók számára élvezhetetlenné vált. Egy ötödik osztályos diáknál is überkínosak az efféle hibák, nem egy választási kampány profi stábjától.

Az ügy pikantériája, hogy miután bemutattuk a hibáktól hemzsegő anyagot – majd átvette a fél magyar sajtó –, ezután változatlan formában, változatlan igénytelenséggel újra lehozták azt a mai Népszavában. Olcsó fogás lenne a gyatra ortográfiai és esztétikai érzék, illetve a kormányzási potenciál között párhuzamot vonni, azonban mégis beszédes, hogy ez a hirdetés feltehetőleg több kézen átment, több felelős által is jóvá lett hagyva. Vagy amennyiben nem így történt, és egy magányos pártmarketinges balfogása csupán, felmerül a kérdés, hogy

hol is marad a szakmaiság, a professzionális kommunikáció?

Egyik lehetőség sem vet jó fényt a kormányzásra készülő, ugyanakkor a tíz százalékos bejutási küszöbért is két kézzel kapkodó pártszövetségre.

Az MSZP-Párbeszéd ezzel egyébként akaratlanul is a legjobb jobbikos hagyományokat folytatja. Talán sokan emlékeznek az akkor még radikálisnak nevezhető párt szóróanyagára, amelyet hasonló műgonddal állítottak össze, és dobtak a budapesti lakosok postaládájába. Úgy látszik, azóta sincs új az ellenzék ege alatt.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2018. március 18. 09:40
Tállai mondta, hogy a fidesz is, te barom:)))
frivol824@gmail.com
2018. március 17. 23:07
Ezek akarnak oktatási reformot végrehajtani?
files32
2018. március 17. 16:54
Tévedtek Kósával kapcsolatban: https://www.youtube.com/watch?time_continue=62&v=x8yrVVRE0U0
Mindjárt
2018. március 17. 16:51
Rád hagyom, hogy melyik a nagyobb rakás szar de plagibá se vonult ki a közéletből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik