Elégtétel

2018. március 16. 07:52

Tisztességes országokban maga a választás az elégtétel. Magyarország ma nem számít tisztességes országnak.

2018. március 16. 07:52
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„A kormányfő a tőle megszokott pontossággal írta le a választások tétjét: csak az igekötőt tévesztette el. Nem elvenni akarják tőle az országát, hanem visszavenni akarjuk tőle mindannyian, akik úgy látjuk, hogy érdemtelenül hosszú ideig, megengedhetetlen mértékben volt az övé. Utána meg kijelentette, hogy a választások után majd elégtételt vesznek.

Tisztességes országokban maga a választás az elégtétel, hiszen ha valaki érdemtelennek bizonyul a hatalomgyakorlásra, akkor azt leváltják. Ha pedig a hatalomban olyasmiket követ el (szakmányban), amikről most már naponta ír nálunk a sajtó, akkor nem is a választók vonják felelősségre – mert nem éri meg a hivatalában a szavazást –, hanem az igazságszolgáltatás szervei. Az utólagos, választás utáni elszámoltatásról csak mifelénk szokás álmodozni, éppen azért, mert minálunk az a hagyomány, hogy a főbűnösök is mindig büntetlenül megússzák.

Magyarország ma nem számít tisztességes országnak, de ettől eltekintve is kérdéses, miért éppen Orbán Viktornak járna az elégtétel. Nem uralkodott talán eleget?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2018. március 18. 10:26
Hargitai Miklós ma nem számít tisztességes újságírónak!
terra
2018. március 17. 13:29
"Tisztességes országokban maga a választás az elégtétel" Egy fenét. Ez még akkor sem igaz, ha a Fidesz nyeri meg a választást. Az a rengeteg mocsokságért, hazugságért, amit a választás előtt a Fideszre és a hozzá közel álló emberekre zúdítottak jog szerinti elégtétel vehető. Ez nem fenyegetés, hanem egy jogállamban ez a természetes.
Sétagalopp
2018. március 17. 10:04
Tisztességes újságíró az igazat írja.... Hargitai nem tisztességes....
Biivisz
2018. március 16. 20:19
Mint pl. a "lámpavasra akasztás", a "fejbelövés", vagy a "börtönbe zárás" is. Igaz, Hargitai? Ezek szerint az ellenzék sem akar "tisztességes országot"!? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik