Tényleg egymásnak feszülnek a nemzetiek és a globalisták?

2018. március 16. 08:27

A világban kell élni ahhoz, hogy nemzetben is élni tudjunk.

2018. március 16. 08:27
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Az emberek túlnyomó része sikeres nemzet tagjaként akar a világban élni. Továbbmegyek: a személyes teljesítményén és értékrendjén túl a legtöbbünk abban a közösségi érzésben is szívesen osztozik, ami nemzetté tesz minket, és hajlandó a saját és mások sikereit valamilyen módon a nemzethez is kötni (ennek híján pl. nem lennének szurkolói a magyar sportnak).

Ugyanakkor nagyon kevés magát (a »globalistákkal szemben«) kifejezetten a nemzeti oldalra soroló ember hiheti komolyan, hogy egy nemzet lehet sikeres anélkül, hogy a világgal is el tudná ismertetni a teljesítményét. Magyarul, a világban kell élni ahhoz, hogy nemzetben is élni tudjunk. (Ennek ellenére a nemzeti oldalon elvétve esik csak szó a teljesítményről, ami egy nemzetet valóban naggyá tesz.)

A világgal összeférhetetlen értékek kizárólagos, vagy akár csak súlyos felmagasztalása biztosan egy nemzet elszegényedéséhez és boldogtalanságához vezet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. március 16. 23:11
A Mandiner feszül az olvasóinak minden Béndekkel.
drkovax
2018. március 16. 18:00
"A világban kell élni ahhoz, hogy nemzetben is élni tudjunk. " Válaszoljon helyettem inkább Romhányi: TANULJ, TINÓ! Egy tinó tanult, hogy ökör legyen. Gyötörte agyát könyörtelen. Mikor tudta már nagyjából, hogy díszítőjelzője a "jámbor", megalkotta az ökörlét három alaptételét: Egy: Ha doronggal vernek, az kegy. Kettő: Hogy szaporodj, azért lettél meddő. Három: A boldogság kulcsa a járom. Így lett a legnagyobb ökör a világon.
matykox
2018. március 16. 13:46
Béndek úr, ez a bölcselkedés a "világról" úgy kb az emberiséggel egyidős - már amióta föltalálták a kereskedést. MA A TÖRÉSVONAL az INTERNÁCIK és a PATRIÓTÁK közt húzódik! Több, mint 100 éve ...
terra
2018. március 16. 13:33
"Tényleg egymásnak feszülnek a nemzetiek és a globalisták?" Tényleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik