A hergelő piros-fehér-zöld

2018. március 15. 11:12

Mi nem hagyjuk magunkat. Méltóságteljesen ünnepelünk.

2018. március 15. 11:12
Matekovics János Zoltán
3szék

„Ha mindezt nem teszik, önként el lehet ballagni – mondják. Vagy ötszáz kilométerrel arrébb. Igazuk van. Mi több kilométert javasolunk: hátha egyszer eljutnak olyan országokba is, ahol már megoldották ezt a kérdést. Finnországban például.

Addig is, mi itthon vagyunk. Ehhez hozzá kell lassan szokniuk az illetékeseknek. Érzékenységünk nekünk is lehet, nemcsak másoknak. Tiszteletben kell tartani. Ez a demokrácia alapja.

Hergelni csak azt lehet, aki hagyja magát. Mi nem hagyjuk magunkat. Méltóságteljesen ünnepelünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Giuliano
2018. március 17. 21:46
Kedves Gyerekek lehetnétek ti is most itt,.ha el tudnátok gondolkodni azon,hogy mért nőttetek fel ti itt,ahol dudva és mohar is nőhetett volna,azh így Magyar Ugarnak téve fel a kárpáti kérdést,mért nem tudhattuk megtartani amit a mi jogunk lett volna népszavazással,vagy fegyveres felkeléssel nem hagyni tőlünk elszakítani! Törökök tökösebbek voltak,beintettek a magukat mindenhatónak hívő klemanszónak jegyzékelt etnikai állapotot!
illesl
2018. március 16. 10:12
Hazug és ostoba Matekovics! Azt gondolod, más nem járt Finnországban! És miért csak Finnországot hozod példának? https://hu.wikipedia.org/wiki/Finnorsz%C3%A1g_z%C3%A1szlaja Hazugságaid könnyen leleplezhetők, olvasd a Wikipédia "Finn zászló" szócikkét! A lent olvasható zászlós napokon gyakorlatilag minden finn polgár saját birtokán felvonja és a törvény szerinti időben levonja a finn lobogót. Az ostoba és hazug Matekovics jó helyre küldi a magyarkodókat, --- hehehe - a finnkedőhöz... A finn törvények szerint a zászló nem lehet piszkos vagy szakadt, megjelenésén változtatni tilos, mosás után csak beltérben szárítható. Tiszteletet kell adni neki, nem temethető el, és funkciójától eltérő célokra nem használható. A nemzeti ünnepeken és állami eseményeken kívül számos, nem ünnepnapnak minősülő, úgynevezett zászlós nap létezik Finnországban. Ilyenkor valamely esemény előtt tisztelegve reggel 8 óra és napnyugta (illetve nyáron este 9) között lobog a finn zászló. Kivétel ez alól Szent Iván napja, amikor a zászlót kivételesen nem húzzák le éjszakára. Törvényben rögzített zászlós napok:[1] február 28.: Kalevala-nap, a finn kultúra napja május 1.: a munka ünnepe május második vasárnapja: anyák napja június 4.: Mannerheim marsall születésnapja, a finn véderő zászlajának napja június 20-a és 26-a közötti vasárnap: Szent Iván napja, a finn zászló napja december 6.: a függetlenség napja parlamenti vagy helyi vagy EP-választások napja, népszavazások napja a finn köztársasági elnök beiktatásának napja Hagyományos zászlós napok:[1] február 5.: Johann Ludvig Runeberg, a nemzeti himnusz költőjének születésnapja március 19.: Minna Canth költőnő születésnapja, az egyenlőség napja április 9.: a finn kultúra napja (ezen a napon hunyt el Mikael Agricola, a finn írásbeliség megalapozója, és ezen a napon született Elias Lönnrot néprajzkutató) április 27.: veteránok napja május 9.: Európa-nap május 12.: Johan Vilhelm Snellman születésnapja május harmadik vasárnapja: az emlékezés napja július 6.: Eino Leino költő születésnapja, a költészet és a nyár napja október 10.: Aleksis Kivi író születésnapja, a finn irodalom napja október 24.: az ENSZ világnapja a finnországi svédek napja november második vasárnapja: apák napja december 8.: Jean Sibelius zeneszerző születésnapja, a finn zene napja
qwrtzq
2018. március 15. 12:54
mit oldottak meg finnországban? 2002-2010 között miért nem tudtatok finnországot csinálni?
OberEnnsinnen
2018. március 15. 12:51
Nem lehetünk mások, csak akik vagyunk. Aki ezt feladja, az megszűnik létezni. Onnantól csak szikkad, szárad, vegetál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik