És a kormány még a helyén van

2018. március 14. 19:06

Murányi András
Zoom.hu

A magyar kormány 14 tagjából 5 csak azért töltheti be még mindig tisztségét, mert Magyarország nem skandináv ország.

„A magyar kormánynak 14 tagja van. Ebből körülbelül 5 csak azért töltheti be még mindig tisztségét, mert Magyarország nem skandináv/északi ország, továbbá Polt Péter a legfőbb ügyész. Slágvortokban, miért is kellene távozniuk (kiemelés tőlem):

Orbán Viktor miniszterelnök. Már csak azért is, mert tudott/nem tudott a veje, Tiborcz István közbeszerzésekben és uniós ügyletekben gazdag, csalásként azonosítható üzelmeiről. Ha tudott, az a baj; ha nem tudott, az a baj. (Az jönne, ha hosszú cikket írnék: saját barátainak csodálatos, állami és uniós pénzszivattyús előmenetele, a TAO-konstrukció, reprivatizációs folyamatok stb.)

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Már csak azért is, mert egy üzletember fizette svédországi vadászkalandjait, s már csak azért is, mert olyan üzletember fizette svédországi vadászkalandjait, aki állami projektből is gazdagodott. (Ezzel bővíteném, ha hosszú cikket írnék: a keresztényi lét alapvetései, a Tízparancsolat tanításai stb.)

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter. Már csak azért is, mert polgármesterként a pártelnök-miniszterelnök vejével üzletelve csalásalapú konstrukció fűződik a nevéhez; s már csak azért is, mert családi földjei középpontjában egy baráti vadászkastély áll. (Sorolnám, ha hosszú cikket írnék: saját barátja részvétele az állami dohányipari kisajátításban stb.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/126594