Mindenkinek jó példát mutathat ez a hajléktalan pár

2018. március 10. 12:22

A Mindset videójával rácáfolna a hajléktalanokkal kapcsolatos sztereotípiákra.

2018. március 10. 12:22

Az én történetem címmel új sorozatot indított a Mindset videórovata, ahol olyan embereket mutatnak be, akik „élettörténetükkel rácáfolnak a sztereotípiákra”.

A sorozat ezen részében a pszichológiai lap egy hajléktalan pár történetét mutatta be, akik kiszorultak a munkaerőpiacról, azóta pedig a Duna partján épített viskóban élnek.

Gabi és Béla – akik egy kórházban ismerkedtek meg – elmondták, nagyon fontos, hogy legyen bennük tartás, és soha ne veszítsék el a reményt. A pár mindenképpen pozitív példát mutat, mivel nehéz helyzetük ellenére egyikük sem fordult az alkoholizmus felé, mondván, hogy az nem megoldás a reménytelenségre.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2018. március 11. 07:46
A kormány szerint nem is léteznek, valamelyik kormánytakony meg azt bírta mondani, hogy hiba az utcán lakni, amikor üresek a menhelyek. Amikor kiderült, hogy 4 millió szegény van Magyarországon, és a NER-ben a számuk folyamatosan emelkedik, Orbán megtiltotta a KSH-nak, hogy ezt mérjék. Azóta nincsenek szegények az országban. Kihaltak, vagy meggazdagodtak...
Akitlosz
2018. március 10. 21:09
Mitől lenne a hajléktalanság jó példa?
teljesenertelmetlen
2018. március 10. 17:35
Akkor talán először ennek a 10e embernek rendezzük a sorsát, találjunk nekik munkát (megjegyzem az építőiparban ma már a félkezűeknek is örülnek) és szállást, aztán elkezdhetünk gondolkodni, hogy befogadunk-e 10e írástudatlan afrikait.
annamanna
2018. március 10. 17:35
Egyrészt nem értem, hogy ha ilyen közel építették a gunyeszt a Dunához, hogyhogy nem mossa el őket minden tavasszal az áradás. Másrészt ugyanez a téma valami iszonyat megható módon novellában feldolgozva itt: http://szepiroktarsasaga.hu/content/_common/attachments/irases/gelleri_hazatelepen.pdf
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik