Nem lesz gázáremelés, sóhajtott fel az Index

2018. március 09. 21:31

Ha rezsicsökkentés van, az a baj, ha nincs rezsicsökkentés, akkor az a baj. Ha alacsony a gáz ára, az a baj, ha nem annyira alacsony, mint amennyire az Index szerint egyébként lehetne, akkor az a baj.

2018. március 09. 21:31
Hazugságkorrektor

„Ha rezsicsökkentés van, az a baj, ha nincs rezsicsökkentés, akkor az a baj. Ha alacsony a gáz ára, az a baj, ha nem annyira alacsony, mint amennyire az Index szerint egyébként lehetne, akkor az a baj. Nehéz kiigazodni a liberális médián, mert egyszer a nagy multiszolgáltatók profitjáért sír-rí, máskor meg a magyar fogyasztó által megfizetett gázáron hüppög naphosszat.

2013-2014-ben még az volt a mantra, hogy a rezsicsökkentés baromság, tönkreteszi szegény külföldi tulajdonban álló közműszolgáltatókat, szegény multik, alacsonyabb lesz a profitjuk, elmaradnak majd a korszerűsítések, leállnak az energetikai beruházások, brühühühühü.

Majd a piac lerendezi ezt a dolgot, a lényeg, hogy Taktaharkány-alsón Mari néni rendesen fizesse meg az energiaszolgáltatók extraprofitját. A piac láthatatlan keze majd beszabályozza az árakat, nem kell ehhez Orbán matatása a gázcsapnál – siránkozott akkor az Index és a teljes liberális média kórusban.

Aztán persze az Index arcra esett, ahogyan szokott, lásd no-go zónák, terrorizmus és bevándorlás, de ha egyszer a liberális média rágyújt a mantrára, akkor a propagandavonaton nincsen vészfék.

Mai hosszas cikkükben azon megy a sivalkodás, hogy Orbán nem ad eleget, adhatna sokkal többet is. Vagyis a napokban bejelentett téli rezsicsökkentésnél lehetne nagyobb léptékben is adni az egyébként lenézett és megvetett „zembereknek”. Az Index következetlenségét – vagyis tulajdonképpen a következetes hazudozását – mutatja, hogy Orbán bejelentésekor hosszasan, nagy cikkben bizonygatták, nem is volt olyan hideg, ami indokolná az újabb jótéteményt.

Értik, ugye?

Régen a rezsicsökkentés volt a probléma. Egy hete az volt az Index baja, nem is volt akkora hideg, ami miatt csökkenteni kellene a gázáron. Az új indexes sztori szerint pedig az a baj, hogy nem csökken eléggé a gázár.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frivol824@gmail.com
2018. március 18. 22:36
Csicska lap.
tango47
2018. március 17. 17:30
Vergődnek folyamatosan. Csak azt remélem, hogy április 9 után kulminál majd vergődésük.
fogas paduc
2018. március 10. 13:20
Az Indexnek az a baja, hogy nincs baj.
milláscsupor
2018. március 10. 10:40
szarindextől ki várt mást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik