A békére és a biztonságra szavazzunk, ne a háborúra!

2018. március 6. 08:10

Thürmer Gyula
A Szabadság

A NATO-t meg kell szüntetni, nincs rá szükség.

„A Munkáspárt az egyetlen párt, amely meg meri mondani: a NATO nem a béke eszköze. A NATO a háború, a tőkés hódítás, a népek elnyomásának eszköze. A NATO arra jó, hogy az amerikai tőke akaratát rákényszerítse másokra. Az USA a saját válságát úgy akarja megoldani, hogy felpumpálja a hadiipart. Ezért adták ki a parancsot a többieknek: fegyverkezzetek! Költsétek a GDP legalább 2 százalékát fegyverkezésre! Mi pedig fegyverkezünk, pedig lenne helye a pénznek másutt is, mondjuk költhetnénk a kutatás- fejlesztésre, oktatásra vagy ad absurdum az egészségügyre.

A NATO-t meg kell szüntetni, nincs rá szükség. A NATO-t azért állították fel, hogy védje a Nyugatot a Szovjetunióval és a szocialista országokkal szemben. De ma már egyik sem létezik. Akkor pedig a NATO szükségtelen. Ha fennmarad, akkor igazolnia kell létét, és a háború elleni küzdelem leple alatt maga gerjeszti a háborús veszélyt. Ezt is csak mi mondjuk, csak mi kínálunk elvileg más választási lehetőséget.

Oroszország a liberális ellenzék számára semmi mást nem jelent, mint ázsiai sötétséget, diktatúrát, a velük való kapcsolat pedig az orosz befolyás vészes növekedését. Az igazság persze az, hogy egy évtizede még a Fidesz is hasonlókat mondott, de aztán rájöttek, hogy a magyar vállalkozók nem tudnak mindent eladni az EUban, ezért szükség van az orosz piacra. Rájöttek arra is, hogy az amerikaiak csak ígérik a földgázukat, de az még nem jön, az orosz pedig itt van. Fűteni pedig nem tíz év múlva kell, hanem most. Ne tessék gondolni, hogy a Fidesz jobban szereti az oroszokat, mint a liberálisok. Nem, nem szeretik, időről időre még Orbán is muszkának nevezi őket. De legalább értik, hogy az együttműködésre szükség van, s akkor nem illik percenként anyázni, és felemlegetni a múltat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/126116