Kijátszott gazdák

Fazekas: Brüsszel újra a külföldi földspekulánsok oldalára állt

2018. március 6. 19:02

Az Európai Bíróság keddi döntése azt jelenti, hogy Brüsszel újra a külföldi földspekulánsok oldalára állt – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A politikus arról beszélt kedden Jászberényben, hogy Karácsony Gergely ugyanezt a szellemiséget képviseli.

Az Európai Bíróság keddi döntése azt jelenti, hogy Brüsszel újra a külföldi földspekulánsok oldalára állt. Ez összhangban van Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és az MSZP nyilatkozatával, akik elvennék a földeket azoktól a gazdáktól, akik megvásárolták – jelentette ki a földművelésügyi miniszter kedden Jászberényben.

Fazekas Sándor, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, ezzel arra utalt, hogy az Európai Bíróság ítélete szerint jogsértő a mezőgazdasági földterületek haszonélvezetére vonatkozó magyar szabályozás. 

A miniszter a gazdafóruma előtt sajtótájékoztatón azt mondta: a kifogásolt törvény célja az hogy a magyar földet ne lehessen többé külföldi spekulánsok kezére játszani, ahogy az a balliberális kormányok alatt történt. Kiemelte: a zsebszerződéseket üldözni kell, a gazdákat kijátszó szabályokat – így ezt a „haszonélvezeti konstrukciót” is – fel kell számolni.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/126164