A történelem ismétli önmagát – ha hagyjuk!

2018. március 5. 16:05

Stefka István
Az Öreg

A Jobbik képlékeny, hajlékony, gerinc nélküli párt lett, már semmi köze sincs a nemzeti jobboldalhoz.

„A Jobbik nem néppártosodott, hanem megmutatta igazi arcát: az »MSZP egyik fiókvállalata lett!« – ezt Csurka István mondta meg vagy tíz éve a Jobbikról. Szavazóinak jelentős része, de a párttagságuk egy részének sincs fogalma arról, hogy a Jobbik képlékeny, hajlékony, gerinc nélküli párt lett, már semmi köze sincs a nemzeti jobboldalhoz.

Nincs értelmisége, nincs szakember gárdája, nincs tapasztalata a közigazgatásban, sem az államvezetésben. És már kiforrott elképzeléseik sincsenek.

Nincsenek olyan vezetői, akik valaha is elértek valamit a közéletben. Középszerű párt, középszerű emberekkel. A Jobbik értelmiségi hátországát a Heller Ágnes, Konrád György és Lengyel László féle liberális megmondóemberek adják – néhány kiégett csepűrágó és féltehetség mellett –, akik a hatalom megragadása céljából még az »ördöggel« is szövetkeznek. A tagságát tekintve a látens zsidógyülőlő párt számukra már nem büdös.

A kisnyílasok, akiknek Rákosihoz hasonlóan korunk kommunistái is megbocsátottak, ugyan köpenyeget cseréltek, de megmaradtak antiszemitának.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/126089