Putyin csillagháborús tervei és magyar barátai

2018. március 5. 15:44

Magyar Liberális Párt
Közlemény

Sok jel utal arra, hogy Putyin elnök komolyan foglalkozik a csillagháborús tervekkel.

„A Liberálisok tiltakoznak Putyin elnök csillagháborús katonai fejlesztései ellen és felszólítják a magyar kormányt, hogy Magyarország nevében utasítsa el az orosz fenyegetést, és mondja fel a tartós függőséget jelentő Paks 2 nukleáris erőmű építésére vonatkozó, egyébként is előnytelen megállapodást.

Putyin elnök március 1-én Moszkvában az évértékelő beszédében ismertette a legújabb orosz katonai fejlesztéseket, és bemutatta az új orosz »csodafegyvereket«. Videofelvételekkel illusztrált állítása szerint három szuperfegyvert fejlesztettek ki az elmúlt időszakban, és tavaly már sikeresen ki is próbáltak ezeket: nukleáris meghajtású hiperszónikus középható-távolságú cirkálórakétákat, ugyancsak nukleáris meghajtású, szinte korlátlan hatótávolságú interkontinentális ballisztikus rakétákat és nukleáris meghajtású szupergyorsaságú tengeralattjáró drónokat. Az orosz elnök szerint a rakéták akár ötszörös hangsebességgel is képesek haladni és jelenleg semmilyen rakétavédelmi rendszer nem képes befogni vagy megsemmisíteni ezeket. Oroszország ezekkel a fegyverekkel képessé válhat bármely célpont megsemmisítésére, úgy, hogy a célpont teljesen védtelen az orosz támadás ellen. 

Nem tudhatjuk, hogy puszta blöffről van szó vagy valódi a fenyegetés, de sok jel utal arra, hogy Putyin elnök komolyan foglalkozik a csillagháborús tervekkel. Nem véletlen, hogy Donald Trump amerikai elnök, Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár rögtön a bejelentést követően egyeztetett az orosz fenyegetés elhárítására való felkészülésről.

A Liberálisok aggasztónak találják, hogy a magyar miniszterelnök továbbra is szoros baráti kapcsolatot ápol az agresszív, fenyegető orosz hatalom vezetőjével, és a Paks 2 megállapodáson keresztül hosszú távon kiszolgáltatja Magyarországot mind energetikai, mind pénzügyi és ami a legaggasztóbb, nemzetbiztonsági szempontból az orosz vezetésnek és tartósítja hazánk függőségét tőlük. Követeljük, hogy a magyar kormány tiltakozzon az orosz vezetés által kezdeményezett új fegyverkezési verseny ellen, és haladéktalanul mondja fel a Paks 2 erőmű építésére vonatkozó szerződést!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/126087