Kampány

Kövér: Csak a Fidesz szegül szembe az európai egyesült államok elképzelésével

2018. március 5. 20:47

Arról döntenek majd az emberek április 8-án, hogy Magyarország magyar ország maradjon-e – mondta Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke Keszthelyen hétfőn.

A Fidesz-KDNP pártszövetsége az egyetlen politikai erő Magyarországon, amely képes és hajlandó szembeszegülni az egyre nyilvánvalóbban és egyre nyíltabban megfogalmazódó törekvésekkel szemben, amelyek fel akarják számolni a nemzetállamokat az európai unió keretei között – mondta Kövér László hétfő este Keszthelyen. 

Az Országgyűlés elnöke, a Fidesz választmányi elnöke a pártszövetség helyi lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: a brüsszeli tervek szerint egy olyan európai egyesült államokat szeretnének felépíteni, amelyek nemzeti kormányai csökkentett hatáskörűek. Azokba az alapvető kérdésekbe sem szólhatnának bele, hogy egyáltalán kik éljenek annak az országnak a területén, és kikre kelljen elkölteni a mindannyiunk által megtermelt adókat – jelentette ki Kövér László.

A parlamenti választásról szólva hangsúlyozta: a mostani választás az eddigiekhez képest is azért számít sordöntőnek és különlegesnek, mert nem csak az dől el, ki fogja a következő időszakban kormányozni Magyarországot. Még csak nem is az a kizárólagos tétje a választásnak, hogy meg tudjuk-e őrizni az elmúlt nyolc évben elért eredményeket onnantól, hogy 2010 után a polgári kormányzással a szakadék szélétől visszarántottuk az országot – jegyezte meg.

„Ha megnézzük az ellenzéki térképet, hogy milyen politikusokat kínálnak a polgárok bizalmába, és hogy mennyire nincsen semmilyen mondanivalójuk az ország alapvető problémáiról, akkor okkal aggódhatnak a választók, hogy milyen kezekbe kerülne az ország, ha az ellenzék nyerné meg a választásokat” – mondta. Ennél is többről van szó: arról döntenek majd az emberek április 8-án, hogy Magyarország magyar ország maradjon-e – tette hozzá. 

Az európai egyesült államok kérdése nemcsak Magyarországot érinti, és nemcsak Magyarország van ennek a küzdelemnek az élvonalában, hanem a visegrádi négyek is. Látható, hogy egyre több ország választásában is ez a válik a kulcskérdéssé – vélekedett. 

A házelnök megjegyezte, hogy a vasárnapi olaszországi választáson is azok az erők szerepeltek jól, amelyek a migrációs politikában kínáltak alapvető változást. Megfigyelhető, hogy Európa szinte minden országában az nyomja rá a bélyegét a választásokra, hogy megőrizhető-e az adott ország nemzeti-kulturális karaktere, és erre a politikai erők milyen választ adnak – fűzte hozzá. „Minden becsületes francia, olasz, német, osztrák és magyar ember csak olyan pártra adhatja a voksát, amelyik ebben a kérdésben nem ismer kompromisszumot.” Magyarországon márpedig egyetlen ilyen van, a Fidesz-KDNP pártszövetsége – hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke. 

(MTI)
    

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/126102