Karácsonyi semmi

2018. március 4. 15:19

Máté T. Gyula
Mátété

Megpróbáltam megérteni a Karácsony Gergely által hirdetett „szociális demokráciát”. Ez nem volt igazán jó ötlet, nehéz ugyanis a semmit felfogni.

 

„Ma reggel megpróbáltam megérteni a Karácsony Gergely által hirdetett »szociális demokráciát«. Ez nem volt igazán jó ötlet. Nehéz ugyanis a semmit felfogni.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, »a nép erejével fogják elsöpörni a rendszert«. Meg neki van programja, ami a »szociális demokrácia«.

Hát hogyan is fogalmazzam meg ezt finoman?

Kezdjük, mondjuk a néppel. A nép – a belvárosi felfogással ellentétben – nem azzal tölti az idejét, hogy romkocsmák előtereiben mereng a semmin. A nép dolgozni szokott. Ezt nem valamilyen úri szeszélyből teszi – meg akar élni. Munkából akar megélni!

Na, most, ehhez a néphez az MSZP-Párbeszédnek semmi köze!

Ők egy volt rendszerből visszamaradt bürokráciát képviselnek. A legkellemetlenebbet, idegesítő pártfunkcionáriusok, akik élősködésből keresték a kenyerüket.

Ők azok, akik lenyúltak mindent, amit lehet. Kihasználtak, mindenkit, aki nekik valamilyen hasznot hajthatott. Baloldalnak nevezték magukat, mert az esett kézre. Hívhatták volna magukat akárminek, mert semmi jelentősége nem volt a névnek. Az csak egy címke volt. Most is az.

Ezt a »progressziót« képviseli most Karácsony Gergely.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/126030