Török Gábor, a Jobbik kedvenc elemzője össze-vissza beszél

2018. március 1. 09:48

Vizvári Soma
Figyelő

Reméljük Vona Gábornak, vagyis Simicska Lajosnak nem kerül sok pénzébe az a felbecsülhetetlen értékű szakértelem, amivel Török Gábor rendelkezik.

„Török a nyilvánvaló kimondását is el tudja adni elemzés címén. Nemrég arról értekezett, hogy a Fidesz leváltása három esetben lehetséges. Az első ilyen, »ha a Fidesz támogatottsága valamilyen okból összeomlik«. Azt is mondhatta volna ennyi erővel, hogy az nyeri a választásokat, aki megnyeri.

Annál nagyobb bajba kerül, ha valami nem nyilvánvaló. »A Fidesz 45 százalékos listás eredmény esetén a kétharmados többséghez 20-25 egyéni körzetnél többet nem veszíthet el, míg az abszolút többséghez 40-50 egyéni választókerületnél többet nem veszíthet el. Ezek a határkövei a jövő évi választásnak« –  elemez Török. Rossz hír a Jobbiknak és kedvenc szakértőjének, hogy ezzel szemben a Fidesz abszolút többsége még 40 körzet elvesztése esetén is meglesz. Ennyi körzet elvesztése után ugyanis a Fidesz – a töredékszavazatoknak köszönhetően – több mandátumot szerezne listáról, mint az előző választások alkalmával.

Az pedig már a sci-fi-írás műfajába tartozik, amikor Kálmán Olgának azt magyarázta, miért lenne logikus, ha a Fidesz a választások után koalícióra lépne az MSZP-vel. Reméljük Vona Gábornak, vagyis Simicska Lajosnak nem kerül sok pénzébe az a felbecsülhetetlen értékű szakértelem, amivel Török Gábor rendelkezik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125898