Balliberális kínaiutálat

2018. február 28. 07:15

Lovas István
Magyar Hírlap

Felmerül a kérdés, a magyar–kínai közös ázsiai gyökerek mellett miért zavarják az e gyökereket valamiért szintén gyűlölő balliberális kompániát a kínaiak?

„A magyar jobboldal és a kormány Kína, illetve a kínaiak iránti rokonszenvét ezen etnikai gyűlöletet diszkriminatív módon gerjesztő szennylap így magyarázza: »Érteni véljük persze az egészet. A miniszterelnök és a nyomában loholó slepp-kormányzat vonzódását a magyarság ázsiai gyökereihez, törleszkedését az oroszokhoz, a kí­naiakhoz. Hogy mindenáron szabadulni akar a közös európai jövőtől, és a kereszténységet védve visszavonul a sztyeppékre.«

Ugyanez a Népszava szintén hétfőn hatalmas, fotóval illusztrált képben »Kórusban felelnek a gyűlöletkampányra« címmel számol be arról, hogy a nigériai Frederick Odorige úgy döntött, megalakítja a menekültek budapesti kórusát, és így is küzdenek az ellenük irányuló kormánypropagandával szemben. Hogy a cikk egy szóval nem említi az Olaszországban tapasztalható nigériai maffiabűnözést, az nyilván csak e lap Ferenc pápa iránti szeretetének tudható be, aki ellentétben II. János Pál pápával, a világért sem »cápa«, mint oly jót röhögött a »hasonlaton« a Magyar Narancs nyomán az egész balliberális oldal.

Viszont helyet ad Odorige, azaz »Fred« panaszának, hogy milyen udvariatlanok vele a magyarok. Amire egyébként kínai oldalról eddig egyetlen panaszt nem hallottunk. Felmerül a kérdés, a magyar–kínai közös ázsiai gyökerek mellett miért zavarják az e gyökereket valamiért szintén gyűlölő balliberális kompániát a kínaiak? Csak nem az, hogy a nálunk élő kínai közösség nem segélyen él? Csak nem azért, mert róluk nem hallunk olyan történeteket, mint amilyenekkel tele van a független német vagy francia sajtó a Közel-Keletről, a muzulmán országokból és Afrikából odaérkező migránsok esetében?

Vagy csak nem azért, mert Európában kínairól eddig nem hallottunk terrorcselekmények elkövetőjeként vagy gyanúsítottjaként? Vagy az a baj, hogy aki ma nálunk bemegy egy kínai boltba, ott roppant udvarias, mosolygós kínai tulajdonos és személyzet köszönti? Vagy az a baj, hogy a balliberális oldal elhiszi saját gyűlöletkampányát, miszerint nyilván terroristák és bűnözők vannak a hozzánk a kötvényprogram révén betelepedő kínaiak között, míg ugyanezt a magyar határt illegálisan áttörő gazdasági migránsoknál felvetni is tilos? Netán az a baj a nálunk élő kínaiakkal, hogy nem kérdőjelezik meg és nem sértik meg a magyar törvényeket; nem lépnek fel a magyar kultúra ellen és nincs bajuk azon vallásokkal, amelyekkel nálunk találkoznak?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125823