Hódmezővásárhely hat tanulsága

2018. február 28. 18:56

Lánczi Tamás
Mozgástér blog

Április nyolcadika tétje nem változott.

„Az eredménykampány fabatkát sem ér. Hiába van jó állapotban Hódmezővásárhely, hiába fut az ország szekere, az időközi választás bebizonyította, hogy az eredmények kommunikálására nem lehet építeni. A Soros-sajtó dezinformációjával ellentétben ugyanis Hódmezővásárhelyen teljesen hiányzott a migrációs tematika, a kampány a fejlesztések és az eredmények bemutatására épült. Az ellenzéki formációk a kampányban félresöpörték ezeket, tagadva az eredmények létezését, illetve azt állítva, hogy ők sokkal többre lennének képesek. Például, hiába épül Szeged és Hódmezővásárhely között villamos vonal – megkönnyítve a hódmezővásárhelyiek munkába járását – ha közben az ellenzék egy demagóg és ostoba kampánnyal bebizonyítja, hogy a beruházás rossz, mert a tervezettnél lehetne kettővel több megálló is.

Az elvtelen és felelőtlen ígérgetés már az országos kampányban is megjelent az ellenzék részéről. Egyszerre állítják, hogy borzasztó állapotban van a gazdaság és ígérnek 200-300 százalékos béremeléseket. Ezt a politikát egyszer már kipróbálta az ország 2002-ben, és keserűen megfizette az árát – sőt, államadósság formájában még ma is fizetjük.

Továbbra is a bevándorlás a legfőbb kérdés. Vannak az életünkben más fontos kérdések is – az oktatás, az adórendszer, az egészségügy vagy éppen a környezetvédelem –, ezeket azonban logikailag és morálisan is megelőzi az a kérdés, hogy kikkel kell együttélnünk. Kikkel osztozunk ezen a hazán? Lesz-e hazánk?

Magyarország ma még szabadon dönthet, akar-e együttélni egy integrációra nem hajlandó, Magyarország tradicionális kisebbségeitől gyökeresen eltérő etnikummal.

Április 8-a tétje nem változott.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125874