Kánaán helyett

2018. február 27. 06:49

Nagy Ervin
Magyar Hírlap

De most komolyan: ki hiszi el azt, hogy a Fidesz–KDNP leváltásával, egy Gyurcsány–Vona–Szél–Karácsony-koa­líció létrejöttével tényleg eljön a Kánaán?

„Sokan kritizálják ezzel szemben a kormánypártot, hogy nincs írott és hivatalos programja, csak a »folytatjuk« szlogen. No, de ezzel mi is a baj voltaképpen? Az, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország, azt már bizonyította a kormány, rengeteg kockázatot vállalva. Hogy a családok még inkább előtérbe kerülnek majd, szerintem erre is van igazoló, kézzel fogható tapasztalat. Ahogy azt is reálisnak látjuk már, hogy egymillió munkahelyet teremtenek tíz év alatt, és segély helyett munkából és bérből fognak élni a magyarok, hisz nyolc év alatt hétszázezer új munkahely jött létre az országban. Szóval, amikor a kormánypártok azt mondják, hogy folytatjuk ezeket a nemzetstratégailag fontos, hosszú távú társadalompolitikai lépéseket – hihetünk nekik, mert már bizonyítottak. Ahogy a gazdasági fejlődés és a makrogazdasági mutatók is töretlenül javultak az elmúlt nyolc évben.

Ezzel szemben alakulóban van egy tömb, amely felelőtlenül ráígér a valóságra. És ha ebben a demagóg politikában koordináltan együtt tudnak működni, és lesznek, akik el is hiszik nekik a Kánaán beköszöntét, akkor valami komoly baj van a politikai nyilvánosságban, a politika szócsaták harcmezején.

Hódmezővásárhely pedig azt bizonyítja, hogy elvi esély van a horrorkoalíció létrejöttére. De most komolyan: ki hiszi el azt, hogy a Fidesz–KDNP leváltásával, egy Gyurcsány–Vona–Szél–Karácsony-koa­líció létrejöttével tényleg eljön a Kánaán? Mert nem csupán az ígéretekre meg a választási eredményekre kellene figyelemmel lennünk, hanem az utána következő történésekre is. Ez pedig a szavazók felelőssége is.

Ja, és amíg el nem felejtem, akik az elmúlt évek során diktatúrát kia­báltak, most legyenek szívesek nyilvánosan bocsánatot kérni!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125757