Kvótaharc, újabb állomás

2018. február 27. 17:52

Kovács István
Magyar Idők

Miért a szétosztás kérdésével foglalkozunk az igazi nagy ügyek helyett?

„A luxemburgi képviselő által készített szövegtervezet csak említés szintjén foglalkozik az unión belüli őshonos kisebbségek kérdésével, ezt is úgy, hogy az ügy fontosságát az LMBTQ-kisebbség védelmével egy szintre teszi. A határon túli magyarok ügye tehát nem fontos Engel úrnak, annál inkább sürgeti, hogy a 7. cikkely szerinti eljárásra ne csak valamiféle hipotetikus fenyegetésként gondoljanak az EU döntéshozói, hanem vessék is be a fegyvert.

Kimondatlanul is nyilvánvaló, hogy az első áldozatok szerepére hazánk és Lengyelország lett kiszemelve, a kérdés, hogy a bolgárokhoz hasonlóan mi is kapunk-e majd egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Tehát szemet hunynának-e az eurokraták a két renitens állam »jogállamiságot sértő« döntései felett, ha cserébe vállalnánk a betelepítést.

És akkor kanyarodjunk vissza a jelen írás első részében feltett kérdéshez: miért a szétosztás kérdésével foglalkozunk az igazi nagy ügyek helyett? Azért, mert a kvóták erőltetése egyfajta erőpróba a föderalistáknak. Ha ugyanis ezt sikerül lenyomni a tagállamok torkán, annak ellenére, hogy mindenki tudja, az intézkedés nemcsak végrehajthatatlan, de kifejezetten káros is, akkor tényleg mindent megtehetnek. Utána már tényleg jöhet a nemzetállamok végleges felszámolása és az Európai Egyesült Államok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125811