Szocialista erkölcs

2018. február 25. 12:26

Bán Károly
Magyar Hírlap

A szocialistáknál az ártatlanság vélelme bűnöst és ártatlant egyaránt megillet. Kivéve, ha az illetőnek a jelenlegi kormánypártokhoz van kötődése.

„Töretlen volt a jogállam fejlődése akkor is, amikor az újbudai szocialista, Wieszt János kétmillió forintos kenőpénzt vett át, s az ügy sértettje elmesélte, korábban már nyolcmillió forint vesztegetési pénzt is kellett fizetnie. Amikor ezt elpanaszolta a kerület akkori szo­cialista polgármesterének, Molnár Gyula meg sem rezdült. »Csak annyit mondott nekem, hogy ezek már olyan régi ügyek, hogy tekintsük ezt lerendezettnek« – mondta az illető. Ezek persze csak kiragadott példák fiatal jogállamiságunk történetében, amelyben új fejezetet nyitott a minap Szanyi Tibor, a szocialisták európai parlamenti képviselője. Ő abszolút demokratikusnak tartja, hogy a hatmilliárd forint költségvetési csalással gyanúsított párttársa, Czeglédy Csaba, egy hirtelen ötlettől vezé­relve, megpróbál mentelmi jog mögé bújva elindulni a parlamenti választáson. Szégyellje magát mindenki, aki arra gondol, hogy megfordul a fejében a szökés, elrejtőzés gondolata, hisz legrosszabb esetben is csak huszonöt évet kaphat, azt meg ki lehet bírni odabenn is.

A szocialistáknál az ártatlanság vélelme bűnöst és ártatlant egyaránt megillet. Kivéve, ha az illetőnek a jelenlegi kormánypártokhoz van kötődése. Akármiről is legyen szó, rögtön – szerintük megfellebezhetetlen – ítéletet hirdetnek, akkor is ha gyanúsított sincs. Ilyenkor nem számítanak a jogállami normák. Ilyenkor szabad jogerős bírósági ítélet nélkül töretlenül rágalmazni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125668