Vörösbe borult a Colosseum

2018. február 24. 20:22

A keresztényüldözés áldozatainak vérét szimbolizálva vörösre festették a Colosseumot szombat este Rómában.

Szombat este Rómában vörösre festették a Colosseumot, hogy a világszerte zajló keresztényüldözésre hívják fel az emberek figyelmét. Az este 6-kor kezdődő programmal egy időben Szíria és Irak egyes templomainál is megmozdulásokat szerveznek – számolt be róla korábban a CatholicHerald.

A rendezvényt az Aid to the Church in Need (ACN) (magyarul: Szenvedő Egyházat Segítő​) szervezet támogatta. Az ACN vezetője, Alessandro Monteduro korábban azt nyilatkozta, a római műemlék kivilágításának két szimbolikus alakja is lehetne: az egyik a pakisztáni Asia Bibi, akit istenkáromlásért halálra ítéltek, a másik pedig Rebecca Bitrun, akit 2014-ben rabolt el a Boko Haram radikális iszlamista szervezet, s tartott fogságban két évig. A várandós Rebecca nem tagadta meg keresztény hitét, ezért egyik kisgyerekét megölték, egy másikat eladták – írja az MTI. Rebecca és Asia Bibi rokonai is felszólaltak a Colosseumnál rendezett megmozduláson.

A keresztyénüldözés elterjedtségéről ritkán ejtünk szót, pedig az Open Doors szervezet jelentései szerint a keresztények üldöztetése világszerte növekedett az elmúlt öt évet nézve. Kiemelik: Egyiptomban és Törökországban „az üldöztetés és elnyomás mértéke példátlan”, Nepálban pedig 2017-ben már törvényt hoztak, hogy a keresztény hit megélését akadályozzák – írja a CatholicHarald.

(Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125659