Jobbikos disznótoron Victort vágni vagány dolog

2018. február 23. 15:34

Apáti Bence
PolgárPortál

Egy közepesen rossz poént másolt le, majd reprodukált egy önálló tréfákra és gondolatokra képtelen, a piros anorákokért és a disznóhúsért rajongó jobbikos jó(?)ember.

„Tehát a fénykép a következőképpen néz ki: a halott és egyben megpörzsölt disznó az oldalára fordítva fekszik. Az állat bőrére pedig »Victor« – felhívnám mindenki figyelmét az indokolatlan »c« betűre – feliratot kanyarított az ismeretlen költő. A haszonállatot jókedvű urak állják körül összekapaszkodva. Az egyikük, egy módfelett ízléses és divatos piros kezeslábasban, a 90-es évekbeli nevén, »anorákban« ölelgeti laposakat pislogó és nyilvánvalóan absztinens barátját.

A facebookos megosztáson – tehát nem a röfin – pedig ez a felirat hirdeti a »hellerágnesi-értelemben« vett néppártosodást: »Levágtuk a felcsúti csüngőhasút! Egyszer mindenkire sor kerül. Üzenjük erdélyi testvéreinknek Ceglédről, hogy ma Ő volt a Soros!«

Semmi különös, tulajdonképpen szót sem érdemel. Egy közepesen rossz poént másolt le, majd reprodukált egy önálló tréfákra és gondolatokra képtelen, a piros anorákokért és a disznóhúsért rajongó jobbikos jó(?)ember.

Meg sem emelkedett a pulzusom. Abban a magyar valóságban, ahol a szélsőségesen békés liberálisok naponta emlegetik a lámpavasakat, minden harmadik cimborájuk forradalommal, akasztással és IFA-platókkal fenyegetőzik, ahol egy valamirevaló ellenzéki műsorba csak úgy lehet bekerülni, ha haknira készülő értelmiségi már jó előre, írásban biztosítja a szerkesztőket, hogy legkésőbb a negyedik percben kitér a romániai forradalomra, Nicolae Ceausescura és kedves nejére, nos, abban a valóságban én tényleg simán továbblépek egy halott malacra karcolt Victoron.

Ugyan kérem! Mit nekünk egy kis disznóvágás? Egészségükre! Tudnak ennél jobbat is.

Azt azonban képtelen vagyok kiverni a fejemből, hogy amikor Pócs János elhíresült megosztása miatt – ellentétben Jobbikos hősünkkel, Pócs úr csak megosztotta a képet, nem ő szerepelt rajta – a legtöbb liberális ismerősömhöz haladéktalanul rohammentőt kellett hívni, mert vagy anafilaxiás sokkot vagy egy enyhe lefolyású idegösszeomlást kapott, akit pedig nem volt muszáj azonnali orvosi ellátásban részesíteni, az épp a repülőtérre indult, hogy az első nyugatra tartó géppel elhagyja ezt a gyűlölködő, fasiszta és középkori diktatúrát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125610