Köztársaság metróállomás

2018. február 22. 10:48

Az Orbán-rendszer tisztában van azzal, mekkora szükség van jelképekre. Márpedig Göncz, aki tudta, mi a különbség az alattvaló és a polgár között, élete múltán is reményt nyújthat az elesetteknek és a demokrácia híveinek.

2018. február 22. 10:48
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
168 Óra

„Hogy az állomásnév körüli cirkusz felülről elrendelt, vagy a buzgó szolgák önszántukból igyekeznek jó pontokat szerezni, amit jóváhagyólag figyel a gazda, nem tudhatjuk. A rendszer üzenete azonban így is kibontakozik. Az még csak-csak rendben van, hogy Angyalföld-Újlipótváros a szimbolikus politika értelmében afféle baloldali-liberális skanzenszerepbe kerülve Horn-szobrot állít meg Göncz városközpontot jelöl ki – bár ez ellen is küzd a nívós blogja által ismertséget szerző ifjabb Harrach –, de azért mindennek van határa. Nem fognak itt burjánzani a liberális elnökről elnevezett közterületek. A nemzeti panteonba kerülés módjának szabályozása a rendszer monopóliuma. Az egykori államfő a felszámolt köztársaságot szimbolizálja felismerhetően és rokonszenvesen, legalább az emlékezésben egyesítve a leharcolt demokrata ellenzéket.

Az Orbán-rendszer tisztában van azzal, mekkora szükség van jelképekre. Márpedig Göncz, aki tudta, mi a különbség az alattvaló és a polgár között, élete múltán is reményt nyújthat az elesetteknek és a demokrácia híveinek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohazi
2018. február 23. 23:41
Kérdés :egy ember hogy lehet ennyire hülye.
vihar
2018. február 23. 22:10
KALLÓS ZOLTÁN VÁROSKÖZPONT !!!!!
Kandeláber
2018. február 23. 18:12
Még nem hallottam arról, hogy egy európai fővárosban patkányról neveztek volna el közterületet.
gyaloggos
2018. február 23. 16:16
METRÓÁLLOMÁS már nem érdekes! A VÁROSKÖZPONTOT RÓLA NEVEZTÉK EL, az ott lévő megálló is róla lesz, már nem oszt, nem szoroz, nem ad össze, nem von ki! NEM marad az úgy örökké, csak egy másik városvezetés, oszt annyi! EGYÉBKÉNT ez engem nem érdekel különösebben, sokkal inkább az, ami at axisblokád idején történt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik