A kettős állampolgárok elleni uszítás gyomorforgató

2018. február 21. 20:24

Miközben Gyurcsány hányja a vért, néhány dolog hangsúlyozásáról ügyesen megfeledkezik.

2018. február 21. 20:24
Csepregi János
Reflektor blog

„Miközben Gyurcsány hányja a vért, néhány dolog hangsúlyozásáról ügyesen megfeledkezik, mert a kiegyensúlyozott kép soha nem kedvez a stigmatizálásnak, az uszításnak, a gyűlölködésnek:

  1. Akinek nincs lakcíme, az csak pártlistára szavazhat, ha regisztrál, tehát nem két, hanem csak egy szavazatot adhat le, ami egyébként pontosan fele annak, amennyit mi
  2. A határon túli szavazók 2014-ben mindössze 1 mandátum sorsához járultak hozzá (igen, az a Fideszé lett), ami idén legfeljebb kettő lehet. Tehát a kétharmadot rájuk lőcsölni, enyhén szólva túlkapás
  3. A határon túli szavazóknak egyáltalán nem mindegy, hogy mi történik Magyarországon. Nem Szarumán orkjairól van szó. És ilyesmiket állítani még akkor is megbocsáthatatlan, ha többségük valóban arra a Fidesz-re szavaz, amitől a kettős állampolgárságot kapták. DE biztosan Orbánnak szólnak a voksok? Nem inkább az ellen a Gyurcsány Ferenc ellen, aki 23 millió románnal riogatta a népet és sikeresen zúzta le a kettős állampolgárságról szóló népszavazást 2004-ben? Ami érthetően rengeteg olyan határon túli magyarnak volt keserű és megalázó, aki semmi többet nem várt volna, mint azt, hogy ha már szülőföldjén hátrányos megkülönböztetés éri, legalább az anyaország és annak lakói részéről érezhesse, hogy számít valamit.

Gyurcsány tehát olyan szavazópolgárok ellen kezdett uszítani, akik biztosan nem szavaznának rá, viszont felismerve a gyűlölet, a hisztéria erejét, azt gondolta, mindez nem kis árt azért, hogy szerezzen még néhány voksot.

A kettős állampolgárok döntő többsége tisztességes, becsületes ember, aki egy másik országban él magyarként. Lehet arról beszélni, hogy a szavazati jog jó vagy rossz, de megbélyegezni ezeket az embereket, ráadásul hazudni, uszítani? Ez még akkor is elfogadhatatlan, ha a kettős állampolgárság intézményével a Fidesz és hivatalnokai valóban visszaéltek több esetben. Mi a fene különbözteti meg az orbáni uszítást a gyurcsányitól? A mérete maximum, mert a nagysága biztosan nem.

Fura, hogy az nem okoz ekkora gondot, hogy a Nyugaton élő, magyarországi lakcímmel rendelkező magyarok szavazásának megnehezítése ellen nem harcol ekkora vehemenciával az egykori miniszterelnök. Ehhez persze az is hozzájárulhat, hogy sokan még Orbánékat megelőzően mentek el, Gyurcsány és a bankoknak kedvező gazdaságpolitikája miatt.

Akár jónak, akár kevésbé jónak is ítéli meg a kettős állampolgárok szavazati jogát valaki, annak erőszakos elvétele aligha védhető, a kettős állampolgárok elleni uszítás pedig egyszerűen gyomorforgató dolog. Ahogyan rettenetesen felháborító az is, ahogy Orbánék nehezítik meg a Nyugaton élő magyar munkavállalók szavazását, hiszen számukra nem teszik lehetővé a levélben szavazást, csak a konzulátusokon adhatják le voksukat. Persze nem is jönne jól Orbánnak, ha százezrek voksolnának ellenük. (Ráadásul így mesterségesen lehet kelteni a két – az itthon maradottakkal együtt 3 – csoport között a feszültséget, ami Gyurcsánynak és Orbánnak is kedvez.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2018. február 22. 17:52
A kétharmad pont azon az egy mandátumon múlott, amit azok adtak össze, akik semmilyen módon nem vesznek részt az ország közterheinek viselésében. Szóval szó sincs lőcsölésről és túlkapásról. A más fülét-farkát könnyű a csalánba verni a mondás szerint...
CharlieBrown
2018. február 22. 09:21
Na ezt a magyarok ellen uszító oldalt kellene törölnie Zuckerbergnek, de legalábbis az NBH-nak. Gyomorforgató. Viszont a cikkben is van csúsztatás. A nyugaton mosogatók szavazásáról. Ha kijelentkeznek -a valóságnak megfelelően- hazai címükről ahol nem élnek, máris szavazhatnak levélben. Ilyen egyszerű.
pollip
2018. február 22. 06:29
GyF sikeresen mozgósít, mert a 2014-es regisztrációnál többször annyian regisztráltak eddig.
hini
2018. február 22. 06:10
rohadék dögkút!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik