Meglepetésre számítok

2018. február 20. 07:41

Ha Simicska Lajos valóban úgy gondolja, hogy felelőssége van az ország demokratikus útra való visszatérésében, nos, az nekem tetszik. Interjú.

2018. február 20. 07:41
Vona Gábor
Index

„Ha már Elios: mivel segíti Simicska Lajos a Jobbikot?

Úgy tudom, ránk fog szavazni, ezt bejelentette. A híresztelésekkel ellentétben nem ad nekem politikai utasítást, nem vagyok a csicskája...

Ad muníciót a politikai támadásokhoz?

Amit én érzek és érzünk, az az, hogy az ő érdekeltségébe tartozó médiumokban számunkra megnyíltak ajtók és kapuk. De amikor a Hír TV-be megyek Kálmán Olgához, nem azt látom, hogy Volner János jön utánam, utána meg Z. Kárpát Dániel, hanem a baloldali pártok, liberálisok következnek. Ezek a médiumok nem lettek jobbikosok, csupán kiegyensúlyozottak. Ez pedig változás azokhoz az időkhöz képest, amikor Simicska Lajos és Orbán Viktor még jóban voltak.

Na de közben volt egy plakátdíljük. Akkor találkoztak? Azt ki tárgyalta le?

A pártigazgatónk tárgyalt, de ezt nyilvánosságra is hoztuk.

Szóval a médián és plakáton kívül semmi más segítséget nem kapnak?

Sokszor mondták, amikor Orbán Viktort kérdeztem az Országgyűlésben, hogy biztos kaptam iránymutatást, sugalmazást, dokumentumot. Nem kaptam. Ha lenne bármilyen dokumentumom, kitenném az asztalra. Az Országgyűlésben megkérdeztem a miniszterelnököt, hogy jelentett-e valaha. Nem kaptam rá választ. Van-e neki vagy a családtagjainak be nem vallott külföldi bankszámlája, Mészáros Lőrinc a strómanja-e? Erre sem válaszolt. Azért ha belegondolunk, ehhez olyan nagy oknyomozó tevékenység, vagy Simicska Lajosnak bármiféle sugalmazása nem kellett, a sajtó eleget cikkezett ezekről az ügyekről.

Mit gondol Simicska Lajosról, és arról, ahogy a vagyonát szerezte?

Én kétszer találkoztam vele a Magyar Nemzet Szalonon. Amikor kérdeztem, azt láttam, hogy ő maga sem tagadja, felelőssége van abban, hogy ez az ország azzá vált, ami. De elmondta, hogy felelőssége van abban is, hogy ez megváltozzon. Azt gondolom, Simicska Lajosnak sokkal egyszerűbb lenne fogni a vagyonát, és azt mondani Viktornak, hogy hagyjuk egymást békén, ennyivel én szívesen eléldegélek. De nem ezt teszi, hanem valamiért harcol, és ez jelent valamit. Mások élveznék a vagyont, ő folytatja a küzdelmet. Ha valóban úgy gondolja, hogy felelőssége van az ország demokratikus útra való visszatérésében, nos, az nekem tetszik.

Az a Simicska Lajos, aki évekig mindenben asszisztált Orbánnak, most hirtelen tényleg a demokratikus fordulatért küzd? Nem csak kiesett a pixisből, és ezért most Orbánt sározza?

Az tény, hogy a vita nem a legszebb mederben folyik, de ennek én is elszenvedő alanya vagyok. Nem örülök, hogy egy szint alá lemegy a politikai vita, de ez ügyben nem hiszem, hogy nekem kell a stílus miatt magyarázkodnom.

Mit gondol arról, ahogy Simicska a vagyonát szerezte, kizárólag állami megbízásokból?

Ezt én nagyon rossznak tartom. A Jobbik programja vállalkozóbarát, de azokat kívánjuk majd segíteni, akik nem a közpénzekből, hanem a tehetségük és szorgalmuk révén akarnak érvényesülni. És nem fog érdekelni, hogy jobboldali vagy baloldali vállalkozásról van-e szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kandeláber
2018. február 21. 14:08
Zázrivecz végre nyilvánosan is elismerte, hogy Simi megvette őt kilóra a Jobbikkal együtt. Szép dolog az őszinteség.
Kandeláber
2018. február 21. 14:08
Zázrivecz végre nyilvánosan is elismerte, hogy Simi megvette őt kilóra a Jobbikkal együtt. Szép dolog az őszinteség.
ada17
2018. február 21. 10:55
Vona azt mondta hogy lemond ha nem nyernek, de úgyis lesz utána egy pártkongresszus és ott megmérettetheti magát és a párt dönt majd. Ennyit erről, kamu az egész dehogy fog ő dolgozni menni.
catalina9
2018. február 21. 06:53
Mindjárt 2018. február 20. 17:35 Wiki szerint...." no akkor már eleget terelt Mindjárt, és ideje hogy a sok mellébeszélés után levezessen egy valódi KORRUPCIÓT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik