Porosenko aláírta a Donyec-medence visszacsatolásáról szóló törvényt

2018. február 20. 18:11

Petro Porosenko ukrán elnök aláírta kedden Kijevben a Donyec-medence megszállt területeinek Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvényt.

2018. február 20. 18:11

Petro Porosenko ukrán elnök aláírta kedden Kijevben a Donyec-medence megszállt területeinek Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvényt.

Ígéretemhez hűen aláírom a Donyec-medence reintegrálásáról szóló jogszabályt, amelynek egyetlen betűje sem ütközik Ukrajna nemzetközi kötelezettségvállalásaival, beleértve a minszki megállapodásokat” – szögezte le az államfő az aláírási ceremónián, amelyet az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) katonai bizottságának ülése keretében tartottak meg. 

A törvényt – amely Oroszországot agresszor államnak minősíti, a szakadár kelet-ukrajnai „népköztársaságokat” pedig ideiglenesen megszállt területeknek, és emiatt Moszkva heves tiltakozását váltotta ki – január 18-án szavazta meg az ukrán parlament.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2018. február 21. 11:47
Kit takarhat ez a Tunya név? Jó lenne utána nézni.
MZ/X
2018. február 21. 08:10
Ez is csak tologatja a térképen a nem létező hadosztályait...
Peter8811
2018. február 21. 06:19
Bili Clinton elnökre hasonlít, lehet ebből még szopacs is, de hogy nem Mónika fog szopni, az már bizti boy.
Mich
2018. február 20. 21:52
Szarjankó... Ha nem nyomná el a kisebbségeit, akkor dumálhatna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik