Ezerkilencszázhatvannyolc (1.)

2018. február 20. 08:50

Bogár László
Magyar Hírlap

Prága és Párizs a világot irányító szuperstruktúra tesztje, hogy Európa nyugati és keleti felének egy-egy országa szociokulturális értelemben készen áll-e „liberális világforradalom” befogadására.

„És most már visszatérvén a számunkra közvetlenebb hatást gyakorló európai történésekre, a »csapda« lehetne a kulcsszó Prága és Párizs esetében is. Ahogy már említettem, mindkettő »csinált forradalom«, a világot irányító, ám persze »nem létező« szuperstruktúra tesztje azzal kapcsolatban, hogy Európa nyugati és keleti felének egy-egy fontos országának népe szociokulturális értelemben készen áll-e már a »liberális világforradalom« vívmányainak a befogadására.

Vagyis hogy a tradicionális értékek szisztematikus leépítése és szétroncsolása elérte-e már azt a kritikus szintet, amely lehetővé teszi a globális minimálén, a konzumidióta, az engedelmes munka- és fogyasztóerő »állatok« sorozatgyártásának beindítását Európa mindkét felén. Taktikailag persze volt némi különbség is e tesztsorozatban. A közép-európai térben egy elég misztikusnak látszó, máig sem feltárt, tizenkét éves periodicitás látszódik a »csinált forradalmakkal« kapcsolatban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125408