Ünnep szépséghibákkal

2018. február 19. 06:09

A hívek egy olyan hőst láttak a színpadon, akinek tehetsége és ambíciója rég kinőtte e kis ország határait, a világ, de minimum Európa jövőjéért vív harcot.

2018. február 19. 06:09
Szerető Szabolcs
Magyar Nemzet

„Soroshoz, Brüsszelhez új ellenségként az ENSZ is csatlakozott: a világszervezet menekültügyi stratégiájáról szóló vita azért is ideális a miniszterelnöknek, mert a választásig igazából el sem kezdődik, ez a muníció tehát sokáig kitart. A beszédet hallgató hívek egy olyan hőst láttak a színpadon, akinek tehetsége és ambíciója rég kinőtte e kis ország határait, a világ, de minimum Európa jövőjéért, megmaradásáért vív harcot a globális politika színterén. És minél félelmetesebb a falra festett veszély, minél hatalmasabbak és ádázabbak az ellenfelek, a honpolgár annál inkább egy nagy háború kicsiny, de valóságos katonájának érezheti magát. Választás előtti mozgósításnak ideális módszer ez. De kerüljük el a cinizmus csapdáját: a külső határvédelem valóban fontos, a kötelező kvóta észszerűtlen, az afrikai népességrobbanás pedig ketyegő bomba. A miniszterelnök azonban annyi csúsztatással, túlzással adja elő a történetet, hogy az a hitelességet is kikezdi. Nem esett szó például a fű alatt mégiscsak beengedett menedékkérőkről, a kötvénymigránsokról és arról sem, hogy a kerítést a nagyobb ellenzéki pártok sem akarják lebontani. Miközben Orbán Viktor Vona Gábort ütötte az iszlámmal kapcsolatos korábbi szavaiért, a saját iszlámbarát, még az Allah-hitűek törvénykezését is pozitív példának állító szövegeiről nem beszélt. Márpedig a valóság meghamisításával, egyes elemeinek tagadásával operáló kampánystratégia elszenvedői nehezen élik meg ünnepként a választást.

Azokhoz pedig nem volt egyetlen szava sem a kormányfőnek, akik az évtizedek múlva esetleg felénk tartó afrikai tömegek mellett/helyett másért aggódnak. A »magyar modell«, a sikerek emlegetésén túl az oktatás, az egészségügy, a leszakadó térségek, a kivándorlás vagy a már a családját is elérő korrupciós botránysorozat nem fértek fel az orbáni tablóra. Úgy látszik, a Fidesznek a magyarok mindennapi életét érintő ügyekről, a közös jövőnkről hosszú évek óta egyszerűen nincs mondanivalója. Kinyilatkoztatásai közben a pódiumról Orbán Viktor a fél világ mellett magabiztosan kiosztotta a teljes hazai ellenzéket is, reményvesztettek gyülevész hadaként írva le őket. Nem is értem, miért nem vállalja a kampányban velük szemtől szemben, egyenlő feltételekkel a vitát, ahol – ha vannak – a jövőről szóló víziók is megütközhetnének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. február 19. 12:28
Saját szarodban fetrengő =életpályád=régimagyarhírlapMN"MN" hackniaspermatévében...=eztevagytegnapmaésholnap
Mich
2018. február 19. 11:56
Libsi+bolsi+náci Katyvasz - "szépséghibákkal" és simicsicskákkal...
kitiltott
2018. február 19. 10:10
Szerető Szabolcs az ékes példája annak hogy van az a pénz amiért el adja az "újságíró" akár a lelkét is .
nimfak
2018. február 19. 09:02
Srereto Szabolcs hitt simicskanak. Mar banja, be keso.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik