Saját szobrát építi Orbán

2018. február 19. 09:37

Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás blog

Ha a vasárnap délután elhangzott miniszterelnöki évértékelőt nézzük, Orbán Viktor szerint Magyarországgal neki már nincs dolga.

„Ha a vasárnap délután elhangzott miniszterelnöki évértékelőt – valójában a Fidesz elnökének választási kampányindító beszédét – nézzük, Orbán Viktor szerint Magyarországgal neki már nincs dolga.

Ha ugyanis ennek ellenkezőjét gondolná a kormányfő, valamilyen víziót csak föl kellett volna vázolnia arról, hogy mi a terve a szegénységben élő milliókkal, milyen intézkedéseket szeretne tenni az összeszerelő-üzem Magyarországon egy egészségesebb termelési szerkezet megteremtése érdekében, hogyan rángatná ki az oktatás, az egészségügy szekerét a kátyúból. És így tovább és így tovább, mert nem akarom ismételni mindazt, amit már magam is számtalanszor leírtam.

Az Orbán-rendszer nyertesei közé tartozók, az országot a korrupció szennyével minden szegletében bemocskoló társtettesek persze mindezt nem kérik rajta számon. Különösen nem azok, akik ott ültek a Várkert Bazárban, s akik a televíziós közvetítés képei szerint kitűnően szórakoztak a felszabadult és derűs miniszterelnök kiszólásain, az ellenzék rovására – lássuk be, sok tekintetben indokolt – élcelődésein. Orbán Viktor épp olyannak mutatta magát ebben a nagyjából háromnegyed órában, amilyennek híveit szeretné látni a választási kampányban, amint erre a beszéd végén maga is utalt.

Az általa a nemzetközi összefüggések – akárcsak a környező országok teljesítményének – említése nélkül, az amolyan Bástya elvtársféle szerénységre intő módon felidézett gazdasági sikerekre nem érdemes szót vesztegetni. Ugyanígy, elégszer mutatott már rá elemzők hada, hogy a munkanélküliség csökkentésére tett – a miniszterelnök által most is büszkén említett – kormányzati intézkedések hatékonyságát a közmunkások, a külföldön munkát vállalók százezrei kérdőjelezik meg. S ugyan milyen lenne az ország általa most is dicsért pénzügyi helyzete a nyugdíjrendszerből, az oktatásból, az egészségügyből kivont ezermilliárdok, a példátlanul magas adóterhek nélkül? És akkor még nem is említettem a magyar vendégmunkások által hazautalt, vagy éppen az Európai Unió által folyósított hatalmas összegeket…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125347