Saját szobrát építi Orbán

2018. február 19. 09:37

Ha a vasárnap délután elhangzott miniszterelnöki évértékelőt nézzük, Orbán Viktor szerint Magyarországgal neki már nincs dolga.

2018. február 19. 09:37
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás blog

„Ha a vasárnap délután elhangzott miniszterelnöki évértékelőt – valójában a Fidesz elnökének választási kampányindító beszédét – nézzük, Orbán Viktor szerint Magyarországgal neki már nincs dolga.

Ha ugyanis ennek ellenkezőjét gondolná a kormányfő, valamilyen víziót csak föl kellett volna vázolnia arról, hogy mi a terve a szegénységben élő milliókkal, milyen intézkedéseket szeretne tenni az összeszerelő-üzem Magyarországon egy egészségesebb termelési szerkezet megteremtése érdekében, hogyan rángatná ki az oktatás, az egészségügy szekerét a kátyúból. És így tovább és így tovább, mert nem akarom ismételni mindazt, amit már magam is számtalanszor leírtam.

Az Orbán-rendszer nyertesei közé tartozók, az országot a korrupció szennyével minden szegletében bemocskoló társtettesek persze mindezt nem kérik rajta számon. Különösen nem azok, akik ott ültek a Várkert Bazárban, s akik a televíziós közvetítés képei szerint kitűnően szórakoztak a felszabadult és derűs miniszterelnök kiszólásain, az ellenzék rovására – lássuk be, sok tekintetben indokolt – élcelődésein. Orbán Viktor épp olyannak mutatta magát ebben a nagyjából háromnegyed órában, amilyennek híveit szeretné látni a választási kampányban, amint erre a beszéd végén maga is utalt.

Az általa a nemzetközi összefüggések – akárcsak a környező országok teljesítményének – említése nélkül, az amolyan Bástya elvtársféle szerénységre intő módon felidézett gazdasági sikerekre nem érdemes szót vesztegetni. Ugyanígy, elégszer mutatott már rá elemzők hada, hogy a munkanélküliség csökkentésére tett – a miniszterelnök által most is büszkén említett – kormányzati intézkedések hatékonyságát a közmunkások, a külföldön munkát vállalók százezrei kérdőjelezik meg. S ugyan milyen lenne az ország általa most is dicsért pénzügyi helyzete a nyugdíjrendszerből, az oktatásból, az egészségügyből kivont ezermilliárdok, a példátlanul magas adóterhek nélkül? És akkor még nem is említettem a magyar vendégmunkások által hazautalt, vagy éppen az Európai Unió által folyósított hatalmas összegeket…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2018. február 19. 20:42
Orbán expessis verbis elmondta a beszédben , hogy még sok dolga van , mert a beindított pozitív folyamatok még tovább izmosítandók .
Megtalálta
2018. február 19. 16:55
Szerintem rohadt jó beszéd volt. Érdemes összehasonítani a többi pártvezető hasonló beszédével. Ég és föld.
Sárkány
2018. február 19. 14:52
Gyűlöletből nem lehet építkezni - ezt is mondta...én végighallgattam és az alábbiak látszottak: - víziója van a világról élete végéig /tehát nem csak négy évre lát - munka, család, haza - tényleg ez a három dolog a legfontosabb a világon...ez ugye keresztény értékrend szerint van - egy gyűlölködő szava nem volt, jó kicsit égette az ellenzéket, de nem nagyon - említette a csapattársait a nemzetközileg is elismert szakembereket Varga Mihály, Matolcsy, Pintér, Szíjártó, Fazekas, Balogh /a diktátor ugyebár nem csapatban dolgozik... kétszer annyi cigány tanul a felsőoktatásban, mint 2010-ben, ami azért nagyon fontos a fejlődés szempontjából... nőtt a népesség és az esküvők száma, ami azért nem a "milliók éheznek" országra utaló statisztika
balbako_
2018. február 19. 14:50
Én nem tudom Kabai kinek a beszédét hallgatta, de Orbán Viktor ezt mondta: "Azt is nyíltan meg kell mondanom, hogy aki szerint Magyarország már elérte céljait, valószínűleg nem tudja, mit beszél. A befutó, a célszalag, nos, az még jócskán odébb van. Azt ép ésszel senki sem vitatja, hogy Magyarország jobb benyomást kelt, jobban néz ki, mint nyolc évvel ezelőtt. Sőt, talán abban is egyetértés van, hogy kezd hasonlítani egy dolgos, rendezett és tisztességes országra, de még nem úgy néz ki, ahogy szeretnénk. Még nem olyan, amilyen lehetne. Már jobban teljesít, de még nem úgy, amire tehetsége alapján képes lenne. Még közel sem értünk a munkánk végére, van még munkánk bőven." Valószínűleg valamelyik fél- vagy talán egészen hülye pillanatnyi ellenzéki pártführer szesz, vagy kábszer sugallta agymenéseit hallgatta mert ők szoktak ilyen baromságokat locsogni mint "szegénységben élő milliók, milyen intézkedéseket szeretne tenni az összeszerelő-üzem Magyarországon egy egészségesebb termelési szerkezet megteremtése érdekében, hogyan rángatná ki az oktatás, az egészségügy szekerét a kátyúból".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik