Nem lehet sikeres az ország sikeres oktatás és egészségügy nélkül

2018. február 19. 19:09

Évek óta az van, hogy Orbán Viktor évértékelőjében nem azt kell nézni, hogy miről, hanem, hogy miről nem beszélt.

2018. február 19. 19:09
Jámbor András
Jámbor András
Mérce

„Évek óta az van, hogy Orbán Viktor évértékelőjében nem azt kell nézni, hogy miről, hanem, hogy miről nem beszélt. Idén például a miniszterelnök úgy festette fel a jó irányba haladó ország képét, hogy a korrupcióról, az oktatás, az egészségügy helyzetéről egy szót sem beszélt. Persze érthető, hiszen nagyjából az orbáni sikerességnek az is az egyenlete, hogy sikeres leszámítva a korrupciót, az oktatást, az egészségügyet (nah meg még pár dolgot), ha ezekről nem is beszélünk, akkor persze már sikeresnek is mondhatjuk.

De a helyzet az, hogy a valóságban ezeket a területek erős fokmérői egy kormányzat sikerességének. Persze az is igaz, hogy 4 év alatt nem lehet ezeket a területeket rendbe tenni, van örökség, amit Orbánék kormányzata örökölt, de nem véletlen, hogy ezekről a területekről szót sem ejtett a miniszterelnök.

Az oktatásban például nem nagyon láthatunk előrelépést, inkább hátralépést. Az orbáni csönd logikája jól igazolja, miért tüntetnek a diákok, miért elégedetlenek a tanárok ma Magyarországon.

Bár valamennyi béremelés van az egészségügyben, és EU-s pénzekből tényleg számos vidéki kórház újult meg, bizonyos betegségeknél csökkent a várólisták hossza, a gondok még mindig órásiak az egészségügyben, és semmilyen átfogó reformra nem látszik szándék a kormányzat részéről. Pedig itt nem csak átvitt értelemben van szó emberi életekről és sorsokról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bűbájos Küsmödy
2018. február 21. 09:27
Huhhh! Végre! Már nagyon kínoztak a " zoktatászegésségügy" elvonási tünetek!!!
Anonymtalan
2018. február 20. 21:38
Nállatok meg azt kell nézni mi az, amit letagadtok vagy amivel az ellenfeleiteket vádoljátok, mert ti pontosan azt teszitek vagy tervezitek tenni.
fogas paduc
2018. február 20. 09:37
Kedves Jámbor úr. 2002-2010 között 14 000 főnyi pedagógust rúgtak ki. Kórházakat, kórházi osztályokat zártak be, bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és importálták Hollandiából a várólistákat, miközben pedig minden állami vagyont el tetszettek adogatni általában ingyért, esetleg xarért - húgyért. Nem mellesleg adósságganajba taszítva az országot a lakosságot. Hogy van bőr a képén ezek után itt kioktatni bárkit is?
MZ/X
2018. február 20. 09:26
Mivel, amit Orbán elmondott, azon nem talált fogást ez a patkány, inkább fantáziált arról, amiről nem volt szó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik