Prolihisztéria

2018. február 19. 16:37

Ebéd után rögvest beszüntetik az ukrán nyugdíjbizniszt, kettőkor bejelentik a nyugdíjkorrekciós programot, hurrá, emelés!

2018. február 19. 16:37
Callidus
Polgár Portál

„Elsőként magától a bűntől akarnak megszabadulni – újabb bibliai áthallás –, ezért Polt Pétert eltávolítják a hivatalából. Semmi vizsgálat, vagy egyéb lacafaca, azonnal jön a statáriális bíróság, amelyik már most megkapta a nyilvános ítéletet. Hát igen, akinek nincs fantáziája… Tízkor felemelik az orvosok és ápolók bérét és minden utcasarokra letesznek egy CT, illetve MRI berendezést, tizenegykor végre elveszik a határon túli magyar emberek szavazati jogát, délben pedig a minimálbéreket emelik föl.

Ebéd után rögvest beszüntetik az ukrán nyugdíjbizniszt, kettőkor bejelentik a nyugdíjkorrekciós programot, hurrá, emelés! Háromkor a Kossuth Rádió – hacsak közben nem történik spontán átkeresztelés Sztálin Rádióra – bemondja majd, hogy zár alá vették a Fideszes oligarchák vagyonát, az egyenlőség jegyében csakis a Fideszesekét, négytől mindenki számára ingyenessé válik az internet, ötkor megszüntetik az egyházi iskolák kiváltságait (?), ennek folyományaként hatkor felülvizsgálják a vatikáni szerződést és lefejezik a magyar katolikus egyházat, meg nyilván a többit is, hétkor felemelik a családi pótlékot, újra megerősítvén a megélhetési gyerekcsinálók rétegét, és háromszori meleg étkezést vezetnek be az éhező gyerekek számára. Értem én, hogyha jobbat kitalálni nem tudnak, legalább überelni próbálják a Viktort, de akkor most tényleg reggelire, ebédre és vacsorára is meleg ételt kell enni azoknak a nyomorultaknak? Nem is tudom, én mondjuk eléggé szeretem a halászlét, na de reggelire?

Végül nyolckor, méltó befejezéseként az első munkanapnak, bevezetik a közműminimumot, azaz ingyenessé teszik a vizet, villanyt, gázt. Hogy pontosan ez mit jelentene a gyakorlatban, arról nem szólt a fáma, de kit érdekelnek a részletek? Nem mellesleg Paks II.-t is leállítják, innentől csak megújuló energiákra fogunk támaszkodni. Ezt konkrétan a világon még senkinek sem sikerült bemutatnia ebben a formában, de majd mi. Azaz ők. Mert ők küzdeni fognak az utolsó leheletükig. Tovább mondjuk nem szokás, bár igaz, Feriéknél sosem lehet tudni. Egy viszont bizonyos, a show folytatódik, mert Magyarországon még ma is akad néhány százezer, akik a letűnt kommunista idők vesztesei, s visszasírják az akasztós, körömletépős, veseleverős szép napokat. És amíg ők, illetve a szemléletmódjuk él, addig mindig lesz egy Feri, aki kiszolgálja az igényeiket, aki azt harsogja, amit hallani akarnak. Addig tart a prolihisztéria.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2018. február 20. 12:32
"...ennek folyományaként hatkor felülvizsgálják a vatikáni szerződést és lefejezik a magyar katolikus egyházat, meg nyilván a többit is..." Nono! Azért én tudnék olyan történelmi "egyházat" mondani, amit nem érhet bántódás!
Mich
2018. február 19. 20:18
...és akkor Callidus még nem is említi... - a villámgyors börtön-építkezéseket (hogy helyet csináljanak 2,5 millió fideszes választónak - mindenkit mégsem végezhetnek ki, vagy mégis...?), - a bírósági tárgyalások lefolytatását (miután az ítéleteket már meghozták és végre is hajtották...) - és az IMF visszahívását (hiszen a meglódult költségvetési hiány hatására senki más nem kölcsönöz a nagy libsibolsináci osztogatáshoz...)!
zakar zoltán béla
2018. február 19. 18:59
Jól lát!
holder
2018. február 19. 17:42
A Fidesz 2013-ban napi átlag négy jogszabályt csinált, év végéig csak törvényből 250-et, a Magyar Közlöny terjedelme így egy év alatt a duplájára nőtt - szóval simán, ha nekik sikerült...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik