Zagyva maszlag

2018. február 19. 06:20

Április 8-án arról is dönthetünk, hogy végre függetlenek lehessünk az Orbán-klántól, és ne zsarolhassanak többé senkit.

2018. február 19. 06:20
Bihari Tamás
Népszava

„A nála másfél évtizeddel hosszabb élettapasztalattal és jelentős KGB-s múlttal rendelkező Vlagyimir Putyin úgy átverte a ravaszságára oly büszke magyar kormányfőt, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A papíron 3 ezer milliárd forintra tervezett, de minden nemzetközi tapasztalat szerint ennél jóval drágábban elkészülő erőmű építésében 40 százalékos magyar részvételt ígért. Mára világossá vált, hogy ez közelebb lesz majd a 4 százalékhoz. A legzsírosabb falatok ebben az esetben nem Mészáros Lőrincnek, az Orbán strómanjának tartott felcsúti gázszerelőnek jutnak majd, és még csak nem is a »kötélbarát« Garancsi Istvánnak, hanem amerikai, francia és német óriáscégeknek. A maradékon pedig egyebek mellett a szinte egyedül szóba jöhető vállalatot, a Ganz gépgyárat felvásárló Roszatom rágódhat majd.

Nagyjából hasonló a séma a Belgrád-Budapest vasútvonal korszerűsítésénél is. A tender elbírálásában ott vannak a kínai szakemberek is, és Kína nem a jótékonykodásáról híres. A pekingi hitelből a legnagyobb összegek kínai cégekhez vándorolnak majd. Mellesleg Orbán azt is tudja, mennyire függ a rezsimje az uniótól: míg itthon teli szájjal »Brüsszelezik«, Brüsszelben mindent megszavaz, amit elvárnak tőle. Még lengyel barátai ellenében is, mint tette Donald Tusk esetében.

Hogy mégis mitől független akkor Orbán Viktor és a kormánya? Alighanem a demokratikus jogállamtól, a hatalmi ágak szétválasztásától, a korrupció elleni küzdelemtől, az átlátható és az ország érdekeit szolgáló kormányzástól.

Április 8-án arról is dönthetünk, hogy végre függetlenek lehessünk az Orbán-klántól, és ne zsarolhassanak többé senkit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. február 19. 14:48
Látod milyen rövid az eszed Bihari elvtárs! Tusk esetében is Orbánnak lett igaza! A lengyel azt mondta a "kvótáknak nincs semmi értelme".
Héja
2018. február 19. 12:45
Na nem. Áprilisban arról döntünk, hogy te és a fajtád végleg eltakarodjatok a búsba.
zakar zoltán béla
2018. február 19. 12:23
Bohóc
kitiltott
2018. február 19. 10:01
mennyit fizet Soros egy ilyen cikkért? koser kenyérre azér fussa belőle Tamás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik