Mi hasznunk a gazdasági növekedésből?

2018. február 19. 18:35

A felelősség természetesen a mindenkori kormányok kezében van, akik nem látnak tovább a pillanatnyi haszonszerzésnél.

2018. február 19. 18:35
Bálint Eszter
Krónika

„A felelősség természetesen a mindenkori kormányok kezében van, akik nem látnak tovább a pillanatnyi haszonszerzésnél, avagy a szavazatokra konvertálható fizetés- és nyugdíjemeléseknél, s még a fáradtságot sem veszik, hogy forrásokat teremtsenek elő arra, hogy ezzel párhuzamosan fejlődjön az infrastruktúra, ne külföldre kelljen menni orvoshoz és ne legyenek többé iskolák, amelyekben még mindig favécé van a kert végében.

Pedig lennének megoldások. Románia több mint tíz éve az EU tagja, ha nem is feneketlen zsákok, de hatalmas összegek állnak a rendelkezésére a fejlesztésekre – csak hatékonyan le kellene azokat hívni, és rendeltetésszerűen el kellene költeni. Már-már mantraként emlegetik a gazdasági szakemberek az adóbegyűjtés hatékonyságának növelését is, de attól, hogy időnként felhívják a figyelmet az intézkedés fontosságára, a hatóságok meg rábólintanak, sok előrelépést ezen a téren sem látunk.

Kezdjük azt hinni, hogy nincs is akarat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. február 20. 18:07
A Bálint Esztit meg kell védenem! A román viszonyokról írt!!
balbako_
2018. február 19. 20:03
A román gazdasági csoda.....
drkovax
2018. február 19. 19:03
Hja, Románia épp most húz el mellettünk ... Vagy talán mégse ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik