A Fidesz és a totális képviselet kockázata

2018. február 19. 08:49

Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.

2018. február 19. 08:49
Balázs Zoltán
Heti Válasz

„Ez a mindenkit vagy senkit stratégia nem nagyon cizellálható. A Fidesz nemcsak nem akar, de nem is tud másféle kampányt folytatni, mint egzisztenciálisat. Egyetlen aduászra tett föl mindent, s lehet, hogy mindent meg is nyer vele, ha jól játssza ki. De megvan benne a kockázat.

Ma már túl nagy a kontraszt a különösen jól jártak és a többiek között. A totális kampányok ugyanis ellenzékben hitelesebbek. A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét.

Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők. Az, hogy ők – ők, üres érv. S ez mindenkinek, aki nem ők, sértő.

A rettegés, az összebújás ösztöne nagy úr. A gyűlölet és a félelem is összetart. Létezik a megszokás, a történelmi ösztön is. Aztán van a jól jártak tábora, a hatalom édes érzésének közössége is. Sőt, a nagy mítosz, a totális képviselet is működhet. De a választások közeledtével egyre több szavazóban motoszkálni kezd majd az a kérdés is, hogy akar nekem mondani valaki bármit is? Meg akar szólítani? Van politikai nevem?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2018. február 19. 21:32
A fidesz cizellált válasza a kritikusoknak: "SOROS!" Na, annak a debil, tanulatlan síksuttyó birkának, aki attól boldog, hogy közmunkásként a fideszes országgyűlési képviselőnek gyűjtheti az aláírásokat, megfelelő indodklás, de aki ennél többre vágyik, az nem kapja meg a Párttól. Azaz a fideszszavazók nem igazán vannak a papucsállatka szintje felett. Hisz mivel is lehetne védeni azt, akinek a némethszilárd-hollik-halász szupertrió érvelése kiművelt, árnyalt, objektív, hiteles...
atila68
2018. február 19. 19:23
"rettegés, gyűlölet és a félelem" Ez hol?
matykox
2018. február 19. 16:01
Buta maga Balázs! Vagy egyszerűen hazudik, bár akkor is bután. Saját nullaságukat miért a FDESz-en kérik számon? Fityiszt nektek.
péterx
2018. február 19. 13:30
Legyen épkézláb ellenzék , s nem lesz totális Fidesz győzelem .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik