Lokálpatriótákról és jöttment iszákosokról

2018. február 18. 16:10

Mélyen átérzem Belső-Erzsébetváros polgárainak ingerültségét.

2018. február 18. 16:10
Finta László
Mandiner

Mélyen átérzem Belső-Erzsébetváros polgárainak ingerültségét. Ha ottani lokálpatrióta lennék, kikérném magamnak, hogy a kerületet bármelyik jöttment iszákos „bulinegyednek” nevezze.

Sokszor eltűnődöm, miért épp a VII. kerület körúton inneni háromszöge vált vigalmi negyeddé. Biztosan számos okkal magyarázható a jelenség, ezek egyike a vigalom igénye; a másik pedig az, hogy a hajdani Tabánt és a réges-régi Óbudát eldózerolták. Az igény felszínre tört és megtalálta helyét.

A cifra népség lakta Tabánban úgyszólván természetes volt a könnyűvérű nők jelenléte, és egyik kiskocsma érte a másikat, köztük Poldi bácsi – Krausz Lipót – Mélypincéje. Ám a vendégkör egészen más volt: tivornyázó britek és széles kedélyú taljánok helyett Krúdy Gyula itta a homoki fehérbort csendesen. És közben megírt három tárcát, és másik háromra vett fel előleget a kiadójától, mert az óbudai Templom utca 15 szám alatti földszintes, kopott házban, ahol élete utolsó éveit töltötte, már a villanyáramot is kikapcsolták, és nyakára jártak a hitelezői. Daliás idők!

Mindazonáltal úgy hírlik, a népszavazás csúfos kudarc lesz, holott a helybéliek megmutathatták volna, hogy nem kérnek a kapualjak felszáradt hányadékából. (Amelyben, mint Mágenheim doktortól tudjuk, mindig van sárgarépa.)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2018. február 19. 14:18
Az egész problémakör mindenestől jellemző nem csak az adott kerület adott szegmensére, hanem az egész mai földi életre. Azaz - csinálhatsz bármit, gondolhatsz bármit, a dolgok a maguk útját fogják járni úgy hogy az embert magát leszarják. Mint millió aszteroida az űrben, ha olyan pályán járnak hát összeütköznek és kész, senki nem törődik velük. A bulinegyed ki akart alakulni, ezért hát kialakult. Az összes ember, aki érintve van, legyen az lakó, vagy kocsmatulajdonos, vagy bárki más, ment egy álomkép után mindenkinek volt egy terve, víziója és nem volt senki, aki mindezt átlátta volna és szabályozta volna még időben. Az úgynevezett ÖN-kormányzat mint olyan, vagyis a "vegyünk kezünkbe sorsunkat" című jamborie képtelen a feladatát teljesíteni, vagyis jó szívvel és lélekkel, kormányozni istápolni az emberek ügyes bajos dolgait - komplex módon. Mégis mi a jószagú eget csinálnak abban a polgármesteri hivatalnak álcázott elfefántcsonttornyokban? Az ember nem alkalmas arra, hogy saját dolgait irányítsa. Sajnos ez a helyzet. Ami elszaródhat, az el fog szaródni.
Lucky Luki
2018. február 19. 12:56
Dolgoztam ott igen hosszú ideig. Az önkormányzat kivetett még plusz adókat az amúgy sem kicsi többi mellé a kocsmákra, viszont semmit sem tett a közbiztonság javulásáért és a tisztaságért. Szerintem a helyi Polgármesteri Hivatalnak kéne egy kicsit töbet költenie ezekre a dolgokra. Amúgy pedig azt az ott lakók is tudják, hogy ha nem lenne a bulinegyed, akkor az önkormányzat már rég csődbe ment volna...
Zod
2018. február 19. 09:40
A népszavazás lement, érvénytelen lett, kevesebb mint 20 százalékos részvételi aránnyal. Ennek ellenére nagyon remélem, hogy az elkövetkező fél évben is legalább napi 5 cikket olvashatok róla a mandineren, mert minket itt vidéken legfőképpen a VII. kerület ügyei érdekelnek. Ha esetleg országos népszavazást rendeznének a pesti bulinegyedbeli nyitvatartási időkről, itt Pécsett legalább 97,6 % szavazna, olyan nagyon foglalkoztatja az embereket a kérdés.
balbako_
2018. február 19. 08:25
Itt mutatkozik meg az igazi demokrácia. A helybéli a saját kezébe vehetné a sorsát - és nem mindenféle "jogvédők", mik kezébe tenné - de nem élt vele. Hát akkor hallgassa éjjel a részeg óbégatást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik