Lakossági fórumon kérték számon Vonát a Jobbik leépítése miatt

2018. február 16. 18:25

A Jobbik volt országgyűlési képviselője szerint Vona hátba szúrta a radikálisokat.

Botrányt csinált egy volt jobbikos országgyűlési képviselő Vona Gábor Hajdú-Bihar megyei lakossági fórumán – írja az Echo Televízió. Rubi Gergely először szóváltásba keveredett a Jobbik elnökével, majd árulónak nevezte. Végül kivezették a fórumról. 

Vona Gábor helyi jobbikosokkal beszélgetett a lakossági fóruma előtt a Hajdú-Bihar megyei Tégláson. A pártelnök már a meghívóban azt ígérte, hogy minden kérdésre válaszolni fog. Az Echo Televízió újságírói azt szerették volna megkérdezni tőle, hogy lesz-e következménye annak, hogy Budai Lóránt országgyűlési képviselőjelöltjük Hitler és Szálasi gondolatait hirdette a közösségi oldalán. Vona Gábor azonban kitért a válaszadás elől. 

A Jobbik elnöke csaknem egy órás beszédet tartott Tégláson. Beszélt a migrációról, és arról, hogy szerinte az ellenzéki pártok közül egyedül csak a Jobbik képes majd a kormányváltásra. A beszéd után bárki kérdezhetett a Jobbik elnökétől, a közönségtől azonban nemcsak támogató hozzászólások érkeztek. 

Rubi Gergely 2010 és 2014 között a Jobbik országgyűlési képviselője volt. A fórumon szóváltásba keveredett Vona Gáborral. Azt kérte számon rajta, hogy a Jobbik elnöke miért szúrta hátba a radikálisokat. 

A Jobbik elnöke így reagált: „azt gondolom, hogy nagyon helyesen döntött akkor a párt, amikor úgy döntött, hogy nem akarunk belőled tovább.”

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125269