Ha a gázárak befolyásolhatják a választásokat, akkor mégis mit szóljunk a Soros-kampányhoz?

2018. február 15. 20:05

Diószegi-Horváth Nóra
Mérce

Lényegében tehát arról van szó, hogy mostanában bárki, aki mond, tesz, netán gondol valamit a magyar közállapotokról, az befolyásolni akarja a választást.

„És hát azt ugye mondani sem kell, hogy Soros György úgy általában véve, minden pislantásával és lélegzetvételével mást sem tesz, csak fondorlatos módon megpróbálja befolyásolni a választást. Lényegében tehát arról van szó, hogy mostanában bárki, aki mond, tesz, netán gondol valamit a magyar közállapotokról, az befolyásolni akarja a választást.

Abban egyébként tényleg van valami esetlen, bumfordi báj, ahogy Németh Szilárd, az elkötelezett és rettenthetetlen rezsiharcos, aki néhány éve úgy védte a magyarok pénztárcáját a közműcégektől, mintha egyenesen a sajátjáról lenne szó, most azért méltatlankodik, mert egy cég olcsón akarja adni a gázt. Tényleg, apró malőr ez, kis kisiklás, emberi dolog.

De azért ne vicceljünk már: az például, hogy az OLAF vizsgálatot folytat Tiborcz István ellen, majd megállapítja, hogy vaj van a füle mögött, méghozzá nem is kevés, az lényegében közügy (közpénzen, közlámpák, stb.), vagyis mindannyiunkra tartozik. Ha az lenne a befolyásolás lényege, hogy kiderül, hogy a politikusaink urambátyám módon szórják az adófizetők pénzét, nos, az igenis kéne, hogy közbotrány legyen, és valóban segíthetne eligazodni a választóknak, már ha a kérdés az lenne: akarnak-e egy olyan országban élni, amit velejéig korrupt politikusok irányítanak és lopnak szét, avagy sem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125233