Túltolt esélyek

2018. február 14. 08:35
Majláth Roland
Magyar Nemzet

Mégis mire számítanak a Fidesz stratégái egy kiugróan jó választási eredmény után?

„Ma, itthon egyre nyilvánvalóbb, hogy a fideszes vezetők nem tanultak ebből a nagyon is érthető leckéből, így maguk is arra játszanak, hogy trükkök sorával lehetetlenítsék el az ellenzéket. Pedig igazán tudhatnák, hogy egy választást sosem elég otthon megnyerni, a nemzetközi színtér legalább ennyire fontos, különösen ha hazánk választás utáni érdekérvényesítő képességéről van szó.

A borús idők jelei már most látszanak. Az Állami Számvevőszék által a Jobbikra kiszabott 662 millió forintos gigabüntetésről még a nyugati média is beszámolt. Most hétvégén pedig a világ vezető napilapjai, a The New York Times és a brit The Guardian hozta címlapján a legfrissebb magyarországi fejlemények híreit. Miután ismertették a jogállam leépítéséhez vezető utat, kitértek a legújabb OLAF-vizsgálat eredményeire és arra, hogy a hazai kormányközeli oligarchák »pénztárgépnek használják« az uniót.

Mégis mire számítanak a Fidesz stratégái egy kiugróan jó választási eredmény után? Hogy megveregetik a vállukat nyugaton, mondván, csak így tovább? Az utóbbi hónapok eseményei után egy nagy, akár négyötödös győzelem egyenesen botrány lenne. Más kérdés, hogy ha ez így lesz, akkor ennek a levét nem egyedül a Fidesz fogja meginni, hanem az egész ország.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/125139