Századvég: A jobbikosok is elutasítják Vona allahozását

2018. február 11. 10:31

Ifj. Lomnici Zoltán az M1-nek arról beszélt, a Jobbik-szavazók többsége elutasítja Vona Gábor Jobbik-elnök iszlámmal kapcsolatos kijelentéseit.

Minden második Jobbik-szavazó elutasítja Vona Gábor Jobbik-elnök iszlámmal kapcsolatos kijelentéseit, ahogy a választ adók többsége is – közölte ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásáról szólva azt mondta, pártokra lebontva a kormánypárti szavazók 90 százaléka, a baloldali szavazóknak pedig 68-80 százaléka reagált elutasítóan a Jobbik elnökének (lapunk által publikált) Allahhal kapcsolatos megnyilvánulására.

A szakértő szerint nehéz kiigazodni a Jobbik fő politikai irányvonalán, egymással ellentétes elvek feszülnek a párton belül.

Lomnici szerint Vona azon kijelentése, miszerint a kerítés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket politikailag és a valóságban is tévedés. Hozzátette: ez megalapozhatja a plakátkapmányt, melyben „Vona Gábor felkerült Soros György és a kerítésbontók mellé” – értékelt.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/124991