Karácsony: Az elmúlt nyolc év egyetlen győztese a Fidesz, de vesztese az egész ország

2018. február 10. 16:30

Akiknek az lenne a dolguk, hogy az országot kormányozzák, azoknak se szívük, se eszük, se kedvük nincsen hozzá, mert azzal vannak elfoglalva, hogy visszaéljenek hatalmukkal – jelentette ki Karácsony Gergely.

2018. február 10. 16:30

Itt az ideje szövetségre lépni, és elindítani a változást – mondta az MSZP szombati országos kampánynyitó kongresszusán a szocialisták, a Párbeszéd és a Liberálisok miniszterelnök-jelöltjévé választott Karácsony Gergely.

A Párbeszéd társelnöke úgy fogalmazott: április 8-a nemcsak egy egyszerű kormányváltás, korszakváltás vagy rendszerváltás napja lesz, hanem olyan napnak kell lennie, amikor a magyarok nem csak nemet mondatnak valamire, de igent is valami másra.

Azt hangoztatta, elindítják a változást, ami április 8-án „megforgatja” az ország sorsát annak érdekében, hogy a magyarok azt a Magyarországot kapják, amelyet régóta megérdemelnek. Sokan akarják a változást, és félnek attól, hogy ez nem fog bekövetkezni – közölte. Van alternatíva, sőt valójában a kormánynak csak alternatívája van, mert az országnak nincs kormánya – fogalmazott. 

Akiknek az lenne a dolguk, hogy az országot kormányozzák, azoknak se szívük, se eszük, se kedvük nincsen hozzá, mert azzal vannak elfoglalva, hogy visszaéljenek hatalmukkal – jelentette ki Karácsony Gergely. Az elmúlt nyolc év egyetlen győztese a Fidesz, de vesztese az egész ország – mondta. A szociális demokrácia modelljéről beszélő Karácsony Gergely azt mondta, olyan új közös otthont kell teremteni az országnak, amely nem csak az elmúlt nyolc évvel, hanem az egész rendszerváltozás kudarcaival is képes szembenézni. 

Szavai szerint ők az ország sikerét az emberek sikerességére alapozzák, ugyanis egy kormánynak a magyar emberek oktatásába, bérébe, egészségébe, biztonságába és nyugdíjába kell befektetnie. Szakítani kell azzal a három évtizedes modellel, amelynek során a gazdaság működését arra próbálták alapozni, hogy idecsábították a külföldi tőkét – tette hozzá.

A szociális demokrácia programja az új magyar középosztály megteremtésének programja – jelentette ki Karácsony Gergely. Talpra állítják az oktatást, visszaadják a pedagógusok szabadságát és méltóságát, megemelik a béreket, és olyan iskolákat teremtenek, amelyek felkészítik a fiatalokat arra a jövőre, amelyben a tudás lesz a legfontosabb – ígérte. Olyan egészségügyet kell csinálni, amely valóban az egészségről szól, mert mindenkinek jár a méltó ellátás – mondta.

A magyar béreket nem könnyű felzárkóztatni az európai bérekhez, de olyan adórendszert kell alkotni, amivel a kormányváltás után azonnal meg tudják emelni az alacsony keresetűek bérét – szögezte le a kormányfőjelölt. Hozzátette: amikor emelkednek a bérek, akkor a nyugdíjak nem maradhatnak el tőlük. Karácsony Gergely arról is megemlékezett, hogy szombaton lett volna Göncz Árpád 96. születésnapja. A volt államfőt idézve azt mondta: „én azokat akarom szolgálni, akiknek szolgálója nincsen”. 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kelekazi
2018. február 12. 16:04
"Karácsony: Az elmúlt nyolc év egyetlen győztese a Fidesz, de vesztese az egész ország" Te már csak tudod -baromarc-. Zugló elmúl 4 évében egyetlen nyertes van : karigeri. Mindenki más vesztes. Hi.Hi,Hi !!
makapaka2
2018. február 11. 21:06
Ez a szerencsétlen hülye akar egy országot vezetni? Még egy kerületet sem képes.
Korn
2018. február 11. 07:55
Hát, valamit mondani kell:D
Akitlosz
2018. február 10. 23:49
Aki a kommunista diktatúra (jog)utódpártjával közösséget vállal ő a választók egy részének a szemében örökre leírta magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik