Bocsánatot kér Nemes Balázs

2018. február 03. 20:04

A Momentum korábban szélsőséges kijelentéseket tevő politikusa videóban kér bocsánatot zsidóktól, cigányoktól, melegektől.

2018. február 03. 20:04

„Nemes Balázs vagyok, tegnap megjelent egy hangfelvétel rólam.

Ez 8 éve készült, ekkor 17 éves voltam, most 26 vagyok. 17 évesen olyan kijelentéseket tettem, amelyek ma már nagyon távol állnak tőlem.

Régi történetről van szó, de vállalom a felelősséget a kijelentéseimért és szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől. Szeretnék bocsánatot kérni azoktól a melegektől, zsidó és roma származású magyar emberektől, akiket mondataimmal bántottam, megsértettem. Tisztában vagyok azzal, hogy régi és nagyon mély sebeket téptem ezzel fel sokakban.

2010-ben lázadó, vidéki fiatalként engem, ahogy több százezer magyar fiatalt is, a Jobbik tudott megszólítani a politikai pártok közül.

Én is elkezdtem közeledni a Jobbikhoz és így az akkori Jobbik által képviselt szélsőségekhez is. Viszont én a szerencsésebbek közé tartoztam, mert később olyan lehetőségeket kaptam az élettől, amelyek sokaknak nem adatnak meg. Világot láttam, nyitott és befogadó közösségekhez tartoztam és tartozom azóta is, amelynek köszönhetően rájöttem, hogy korábbi értékrendemmel már nem tudok, és nem is akarok azonosulni.

Most egy szélsőséges eszméktől távol álló, kritikusan gondolkodó, a világra nyitott magyar közgazdász, politikus vagyok. A Momentummal is azért dolgozom nap mint nap, hogy azt az üzenetet vigyem el a fiataloknak, hogy a szélsőségesség nem opció.

A magyar politikai kultúra rengeteg gyűlöletet és ellentétet szül a társadalomban. A politika eggyé lett az utálkozással és a törzsi háborúkkal. Mi politikai békét szeretnénk az országban, és ennek az is része, hogy bocsánatot tudunk kérni egymástól. Csak bízhatok abban, hogy ti elfogadjátok bocsánatkérésemet.”

Forrás: Nemes Balázs Facebook.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2018. február 04. 17:35
Ki gondolja ugy, hogy megvaltozik/meg altozott? A zsigerek...
OrangeOrder
2018. február 04. 16:37
Hülye, szerencsétlen fasz :D A Momentum meg direkt ennyire béna? Tényleg Orbán pénzeli őket, mert magától még egy marék lepke se lenne ennyire dilettáns. Na gyerekek, sipirc vissza világot látni, Londonba biciklisfutárkodni, okés?
atila68
2018. február 04. 15:41
Van az a csaj aki gumicsizmában tapos a pasiján, meg színpadon veri ki egyszerre két férfinek. Ez annak a pasija?
panka45
2018. február 04. 12:53
Olyan csini momentumos feje van,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik