Segít Pécsen a kormány

2018. február 02. 21:41

Több mint huszonnégy milliárd forintot csoportosított át a kormány, ebből az összegből jutni fog Pécs városának is.

2018. február 02. 21:41

A kormány több mint 24 milliárd forintot csoportosít át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból és 3 milliárd forintot a helyi önkormányzatok támogatásából egyebek mellett Pécs városának támogatására, az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, valamint felvidéki gazdaságfejlesztésre.

Az erre vonatkozó kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken.

A dokumentum szerint a kormány a helyi önkormányzatok működési célú kiegészítő támogatásaiból 3 milliárd forint támogatást nyújt Pécs városának azonnali határidővel. Szintén hárommilliárdos támogatásról döntöttek Pécs idei „finanszírozási helyzetének rendezése céljából” február 28-i határidővel.

Mint írták, az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére 8 milliárd, a nemzeti infokommunikációs stratégia végrehajtásához kapcsolódó feladatokra 1,1 milliárd, a felvidéki gazdaságfejlesztési stratégia támogatására mintegy 4 milliárd, az Országos Mentőszolgálatnak beruházásokra 1,7 milliárd, valamint az állami tulajdoni részesedések növekedését eredményező kiadásokra ugyancsak 1,7 milliárd forintot csoportosítanak át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból, más, kisebb összegű átcsoportosítások mellett.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robipecs
2018. február 03. 09:06
A helyzet a 2010. előtti ügyletek miatt olyan amilyen Pécsen, nem kell Pávázni.
BőröndÖdön
2018. február 03. 08:44
Kitűnő a fideszes polgármester,mi meg álljuk a számlát!
3M..
2018. február 02. 21:57
Páva 24 milliárd forint kárt okozott az adófizetőknek. Kínában ezért akasztás jár. Mikor fogják elszámoltatni? Szebb Jövőt!
lynx
2018. február 02. 21:54
Azért én Pávának küldenék egy selyemzsinórt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik