Coming out

2018. február 01. 10:39

A baloldalt már csak azért sem árulhatja el senki, mert Magyarországon ilyen politika jelenleg nem létezik.

2018. február 01. 10:39
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér blog

„Kampánytémává tehát csak azért válhatott a migráció ügye, mert látva ellenzéke impotenciáját, a kormány tényleg azzá tette. Eközben »mellesleg« Európában is sokan felébredtek, rájöttek a kihívás mélységére, s kezdtek »szárnyas kapukat« építeni.  És nem az számított, ki a jobb- és a ki a baloldali. Hanem, hogy ki a tágkeblűen (profitorientáltan) felelőtlen, és ki a józanul európai.

Mi ez, ha nem a kabát rosszul gombolásának esete? – merthogy a képernyőn az ellenzékkel kapcsolatban pontosan így fogalmaztam. Annak idején szűklátókörűségből opponáltak egy roppant fontos témát, s azóta is a pénzük után futnak, nyomon követik Orbánt, ahogyan idestova immár sok-sok éve teszik.

A rendkívüli ülés összehívása ennek a nyomkövetésnek a kampány ízű része, nem pedig átgondolt, nemzetközi összefüggésekbe ágyazott, alternatív migrációs politika. Ha a Fidesz-KDNP ezért nyeri meg a választásokat, nem véletlenül nyeri meg.

Végül elő a farbával, magyarul coming out:

A baloldalt már csak azért sem árulhatja el senki (én sem), mert Magyarországon ilyen politika jelenleg nem létezik.  

Sokak bánatára, de lehet persze, hogy még többek örömére.

Április 8-án ez számszerűen kiderül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. február 01. 20:59
A lehetőség adva volt az ellenzéknek is. Egyszerűen csatlakozik a kormány kezdeményezéséhez, ami mellesleg a nép akaratát is tükrözte. Így nem a Fidesz KDNP ügye lett volna, hanem magyar ügy. Ebből a Fidesz nem profitálhatott volna semmit. Azt is érezhették, hogy egy idő múlva Európa népei is besokallnak. De kurvának szegődni, de szűzen is maradni nem lehet! Ha ezt teszik George Soros zsebpénze nem landol náluk. A választáson jobban szerepelnének, de a zsozsó jobban kellett. Ez a dolog lényege dióhéjban.
frivol824@gmail.com
2018. február 01. 16:13
Természetesen minden társadalomban van baloldal, ha egyáltalán a mai fogalmak szerint értelmezhető ez a fogalom, így a mai magyar társadalomban is, legfeljebb nincs tényleges képviselete.
Berecskereki
2018. február 01. 13:06
Van baloldal, csak nevet változtattak, balfácán névre.
Senye Péter
2018. február 01. 12:28
Függetlenül Csurkától és a MIÉP-től, a kérdés most csak az lehet, hogy egy párt vajon "Se nem jobb, se nem bal, keresztény és magyar” vagy valami más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik