Jobbik: Lesz rendkívüli parlamenti ülés, összegyűlt az aláírás

2018. január 18. 20:36

Rendkívüli parlamenti ülést tartanak, a „titokban befogadott” bevándorlók ügyében, ugyanis a Jobbik – a szocialista és LMP-s képviselők támogatásával – elegendő aláírást gyűjtött.

Összegyűjtötte a Jobbik a rendkívüli parlamenti üléshez szükséges mennyiségű aláírást az elmúlt három évben „titokban befogadott” 2300 menekült ügyében – közölte az ellenzéki párt csütörtök este az MTI-vel. A Jobbik csütörtöki közleményében azt írta: kezdeményezést szocialista és LMP-s képviselők is támogatták.

Úgy fogalmaztak: az Orbán-kormány az elmúlt három év alatt több tízmilliárd forintot „szórt el” migrációs nemzeti konzultációkra, népszavazásra, kampányokra, miközben folyamatosan történtek a betelepítések.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán, szokásos sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Magyarország tavaly csaknem 1300 embernek biztosított oltalmat, részesített nemzetközi védelemben, de nem befogadásról van szó. Jelezte, hogy a védelemben részesítettek nem összekeverendők a gazdasági bevándorlókkal, őket ugyanis Magyarország megállítja.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/123842