Tizenöt éves késelő migránst utasítottak ki egy német városból

2018. január 17. 17:44

A fiú felszólított egy német nőt, hogy mutasson feléje „tiszteletet”, majd társaival késelésbe kezdett.

Szokatlan módját választotta a problémamegoldásnak a brandenburgi Cottbus város vezetése: felszólítottak egy 15 éves fiatalt, és édesapját, hogy költözzenek el a városból, miután a a fiú részt vett egy késeléses támadásban – írja a The Local DE.

A fiatal férfi ugyanis bizonyítottan tagja volt annak a három tinédzserből álló bandának, akik pénteken egy bevásárlóközpontban megkéseltek egy 51 éves férfit. A konfliktus a 14, 15 és 17 éves fiúk, illetve a férfi és felesége között akkor alakult ki, mikor az idősebb pár a bevásárlóközpontba akart bejutni. A fiatalok ugyanis ragaszkodtak ahhoz, hogy ők menjenek be először az épületbe, felszólítva az 51 éves férfi feleségét, hogy mutasson feléjük „tiszteletet”.

Mikor a pár ezt nem volt hajlandó megtenni, a 14 éves fiú támadt rájuk egy késsel. Egy arra járó gyalogos megakadályozta, hogy komolyabb sérülés történjen, a három fiatal pedig elmenekült.

A 15 éves fiatalt már tavaly decemberben veszélyesnek minősítette a városvezetés, a mostani akció után pedig döntött a kiutasításáról. A fiúnak úgynevezett „negatív tartózkodási engedélyt” adtak a hatóságok. Egy városi tisztségviselő az újságírók kérdésére leszögezte: „megbukott a fiatalság integrációja”.

Menekültügyi jogvédő szervezetek már többször is kritizálták a „negatív tartózkodási engedélyt”, mondván, hogy az korlátozza a szabad mozgásról szóló alapvető jogot.

A hatóságok a másik két elkövetőt is hozzáadták a „veszélyes” emberek listájához, egyúttal súlyos testi sértés vádjával eljárás is indult ellenük.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/123762