Van félnivalójuk?

Feljelenti Orbánt, Matolcsyt és Selmeczit az MSZP

2018. január 11. 09:02

Korózs Lajos szerint a fideszesek felelősek az állami magánnyugdíjrendszerben való egyéni számlavezetés elmaradásáért.

A Magyar Szocialista Párt feljelentést tesz Orbán Viktor kormányfő, Matolcsy György jegybankelnök, Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő és „a bűnszervezet más tagjai” ellen – közölte Korózs Lajos a 168 Órának.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke bejelentette, közfeladati helyzettel visszaélés, hivatali visszaélés, csalás és hűtlen kezelés miatt tesznek feljelentést. Korózs szerint Orbán, Matolcsy és Selmeczi ugyanis személyesen felelős azért az indítványért, mely alapján az Országgyűlés kinyilvánította, „garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő, korábbi kötelező magánnyugdíjpénztári tagoknak”.

A képviselő szerint bár a kormány az állami nyugdíjrendszer bevezetésekor kötelezettséget vállalt arra, hogy mindenkinek egyéni magánnyugdíj-számlát biztosít, az egyéni számlavezetés azóta elmaradt. Korózs úgy gondolja, hogy ennek elmaradásával a Fidesz hazudott a magánnyugdíjpénztári tagoknak, így „a Fidesznek meg kell magyaráznia”, miért nem vezették be az egyéni nyugdíjszámlát.

A Korózs által emlegetett egyéni számlát biztosító képviselői indítványt még 2010 decemberében nyújtotta be Orbán VIktor, Lázár János és Kósa Lajos, melyhez később Selmeczi Gabriella is csatlakozott. A Fidesz akkor megszavazta az beadványt, ám a szocialisták szerint ennek ellenére több éve sem történt semmi előrelépés az ügyben.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/123451