Baloldali „öngyilkos kommandók” a budapesti választókerületekben

2018. január 8. 17:43

Pindroch Tamás
Figyelő

Ez a jelenet ugrik be a zseniális Brian élete című filmből a hazai baloldal újabb akcióiról.

„»Mi vagyunk a Júdeai Nemzeti Front elit öngyilkos alakulata. Öngyilkos alakulat, támadás!« A keresztre feszített Brian megmentésére érkező elit csapat tagjai aztán annak rendje és módja szerint mellbe is döfik magukat a kardjukkal – ez a jelenet ugrik be a zseniális Brian élete című filmből a hazai baloldal újabb akcióiról.

Az MSZP most kitalálta ugyanis, hogy a Csepelhez semmivel nem kötődő, hajdúsági, nádudvari Bangóné Borbély Ildikót akarja indítani a 17-es budapesti választókerületben. Mindössze az ezzel a probléma, hogy vele szemben rajthoz áll majd az a Szabó Szabolcs, aki 2014-ben együttes politikusként, a balos pártok támogatásával tudta elnyerni az egyéni mandátumot. (Igaz, nem túl vaskos előnnyel, hiszen csak négyszáz szavazat volt közötte és a fideszes Németh Szilárd között a különbség. Hozzá kell tenni, hogy az akkor még radikális jobbos Jobbik 9 ezer szavazatot gyűjtött.) Szabót az MSZP–Párbeszéd most is megkörnyékezte, de ő foggal-körömmel kitart az Együtt mellett, amellyel nincs választási együttműködése a szociknak. Hiába, Szabó hűséges típus, olyannyira, hogy a parlamentben ő maradt az utolsó Együtt-képviselő. Szép lassan elfogytak körülötte ugyanis a Bajnai Gordon alapította párt szövetségesei. Pedig az Együttnek (és az akkori balos összefogásnak) köszönhette mandátumát a párbeszédes Szabó Tímea, a szolidaritásos Kónya Péter, és a pártot azóta elhagyó Szelényi Zsuzsanna is.

Mivel 2014-ben az összefogással sem volt vaskos a baloldali előny, egyértelmű, hogy a Fidesz-KDNP-s jelöltnek lenne a legnagyobb esélye a győzelemre, főleg úgy, hogy az LMP és a Momentum és a balra átot levezénylő Jobbik is indít majd itt jelöltet.

De Újpesten is akcióba lépett a balos öngyilkos kommandó: itt a 2014-es időközi választáson győztes MSZP-s Horváth Imre helyett a DK-s Varju László indulhat. Horváth ki is lépett a szocialistáktól, azt tervezi, hogy függetlenként elindul Varjuval szemben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/123332