„Nagyon sokan jártak jól” a Fidesz által hozott törvények következtében Korózs Lajos szerint

2018. január 8. 16:50

Az MSZP elnökségi tagja ugyanakkor nem bóknak szánta a kijelentést.

Korózs Lajos, az MSZP képviselője úgy tartja, pártja „nagyon jó pályán volt”, mikor azt mondta, hogy fizessenek a gazdagok – erről a szocialista politikus az ATV Start című műsorában beszélt hétfő reggel.

Korózs szerint igazságtalan, hogy a családi adókedvezmények túlnyomó többsége a leggazdagabbnak számító társadalmi rétegekhez került, ahogyan az sem elfogadható, hogy nem adómentes a minimálbér, míg a vagynonosabbak SZJA-kulcsa jelentősen csökkent.

A képviselő szerint „a Fidesz által hozott törvények következtében nagyon sokan jártak olyan jól, amit mi fel sem tudunk fogni”. Kérdésre válaszolva ugyanakkor kifejtette, „nem olyan nagy was ist das”, hogy nőttek a jövedelmek, mivel leginkább a fölül lévők gazdagodtak, és ez a gazdagodás húzza fel a matematikai közepet.

A szocialista politikus szerint „eszméletlen”, hogy néhány héten belül emberek többször mennek Las Vegasba pókerezni. Mikor pedig a műsorvezető visszakérdezett, kit ért ezalatt, Korózs annyit válaszolt: „nem beszélek senkiről, mindenki tudja”.

A baloldali pártok csepeli választási együttműködésére térve Korózs kifejtette, „baráti kezüket többször félretolta az Együtt”. Tudvalevő, hogy a jelenleg Csepel országgyűlési képviselőjeként tevékenykedő Szabó Szabolcs MSZP-s és DK-s támogatással nyerhetett 2014-ben az Együtt színeiben, de most a szocialisták Bangóné Borbély Ildikót indítanák Szabó helyett, mely együttös és DK-s körökben is nagy port kavart az elmúlt napokban. 

A szocialista elnökségi tag szerint mivel az Együtt nem ült ott ősszel a tárgyalóasztalnál az MSZP-vel és a DK-val közösen, nem is szólhatnak bele a 106 egyéni választókörzet elosztásába. Szerinte bár „nem lehet mindenki Churchill, vagy Willy Brandt”, azt egy középkategóriás politikus is tudhatná, hogy a helyekről nem akkor kéne egyeztetni, mikor már az aláírásokat kéne gyűjteni és kész kampánytervvel kellene rendelkezni.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/123329