Először és utoljára

2018. január 3. 22:30

Varga-Bíró Tamás
VBT

Egyértelműen kiderül, mit gondoltam 2010-ben Orbán Viktorról. Izrael-barát, Soros pénzén kitartott politikusnak gondoltam. Hogy honnan vettem ezeket? Természetesen a Jobbiktól, mely pártnak akkoriban szimpatizánsa voltam.

„Alighogy az Echo Tévé Keménymag című műsorában szerepelni kezdtem, s alighogy néhány napja az Alfahír nevű jobbikos bulvármagazin egyik cikkét cáfoltam, máris vezető hírben foglalkozik velem a 444! nevű sajtóorgánum. Akiknek e helyt köszönöm, amiért ilyen szépen és szorgalmasan összeszedték múltam darabkáit. Jó apropót szolgáltat ez ahhoz, hogy egyszer, s mindenkorra – saját ostobaságaimat sem kihagyva a történetből – leírjak minden fontosat e tárgykörben. Írásom a 444 cikkét követi, kivéve liberális metodikában egyre unalmasabb orbánozó és mészároslőrincező részeket. (...)

Az állítás:

Néhány hónapja szakítottam a Jobbikkal

A tény:

2011-ben.

Az állítás:

2014-ben a Magyar Hajnal szekerét toltam.

A tény:

Valóban meg lettem híva többed magammal az alapító okirat megszövegezésére és a pártalapításra. Miután viszont a leendő elnök ismertette velünk a leendő párt célkitűzéseit, én és még egy meghívott azon aggodalmunknak adtunk hangot, hogy újonnan induló, jobboldali ellenzéki pártként semmi értelme szembemenni a Fidesszel. Az új pártnak konstruktív ellenzékként kellene szerepelnie, ugyanakkor egyfajta fékként és ellensúlyként működve. Amikor kettőnk ezirányú óhaja csukott fülekre talált, megköszöntük a meghívást, felálltunk az asztaltól és hazamentünk. A velem együtt távozó úriembert úgy hívták, Budaházy György.

Az állítás:

A Kuruc Infó Holokamu című rovatának szerzője voltam, ahol gondolataimat osztottam meg.

A tény:

Soha nem voltam a Kuruc Infó szerzője. Írásaimat személyes Facebook adatlapomon posztoltam, ahonnan ezek némelyikét több radikális hírportál (pl a Kuruc vagy a Hunhír) is átvette, méghozzá a megkérdezésem és beleegyezésem nélkül. Nem tagadhatom le viszont, hogy imponált, mikor az ilyen megosztások révén oldalam és dalaim népszerűsége megugrott.

(„Hiúság. Az összes főbűn közül ez a kedvencem.” – Az ördög ügyvédje)

Az állítás:

A Kuruc által oldalamról eltulajdonított Facebook bejegyzésben arról írok, hogy a gazdag, nagypolgári zsidóság jobban foglalkozott a saját vagyona, mint közép-, és alsó osztálybeli hitsorsosai megmentésével.

A tény:

Hát kérem… az igazság kenyere gyakran keserű. (...)

Az állítás:

2010-ben Orbán Viktorról és a Fideszről készítettem egy videoklipet, amiben a kormányoldalt zsidóztam.

A tény:

Nem klipet készítettem, hanem dalt írtam. A dal azóta is fent van YouTube csatornámon. A dal videójához válogatott képekből egyértelműen kiderül, mit gondoltam 2010-ben Orbán Viktorról. Izrael-barát, Soros pénzén kitartott politikusnak gondoltam. Ez mind a szövegből, mind az alája válogatott képekből egyértelműen kiderül. Hogy honnan vettem ezeket? Természetesen a Jobbiktól, mely pártnak akkoriban szimpatizánsa voltam. Azt is elárulom, miért haragudtam Orbán Viktorra. Pontosan azért, mert 2006-ban, amikor Usztics Mátyás Kossuth téri beszédében a Gyurcsánnyal szembeni ellenállás vezérének próbálta az élre hívni, Orbán egyértelműen kihátrált e szerep alól. Ezt a kihátrálást egészen 2015-ig gyávaságnak és hazaárulásnak tartottam. 2015-ben viszont megértettem, mi miért történt úgy, ahogyan. Aki e tárgyban többre kíváncsi, olvassa el Bándy Péter velem készített interjúját a Magyar Demokratában.

(A dalt egyébiránt a továbbiakban sem fogom YouTube csatornámról törölni.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/123149